Khamis, 10 Mac 2011

TAK ELOK DEDAHKAN KEBURUKAN ORANG

salam keindahan dunia:)

hari ini rasa free sikit sebab tak banyak kerja..mengonlinekan diri di Facebook,tiba-tiba terbaca satu status yang menceritakan tentang seorang blogger yang aku respect selama ni..aku klik la..

mak aih!!agak tak berhati perut insan yg buat status tu..ni kira tergolong dalam kalangan orang yang tak fikir perasaan orang.Kalau ye pun tak suka,tutup mulut dah la..tak perlu la nak sebarkan kepada orang lain.Blogger tu tak kacau hidup anda,so,anda tak perlulah nak memburukkan lagi keadaan.

aku kadang-kadang simpati dengan blogger comel ni,dulu pernah gak sekali kena,ni datang lagi dugaan..tapi aku RESPECT gial kat dia sebab dia jenis yang TABAH!betul-betul respect!!

kepada si pembawa cerita,janganlah hanya nak mendedahkan semua yang orang lakukan,ingat,sekali kita dedahkan keburukan orang,kat akhirat nanti,Allah akan dedahkan keburukan kita,sampai kita malu,hingga cair kulit-kulit muka kita kerana tidak tahan dengan perassan malu tu sendiri..

kepada si comel blogger,be strong dear,manusia memang macam tu,mulut takkan boleh ditutup,apatah lagi jari yang menaip.minta maaf sebab beritahu hal ni pada awak,mengkin benda ni akan mengganggu fikiran awak,tapi percayalah,saya beritahu awak,sebab saya taknak orang tabur fitnah pada awak,saya jalankan tanggungjawab saya sebagai sahabat alam maya awak,menegur insan yang menabur fitnah tentang awak(walaupun saya tak pasti dia akan baca atau tak)..saya tak nak tengok awak down..tapi saya percaya yang awak insan yang kuat,secomel-comel awak,saya tahu di mana kekuatan awak..DALAM HATI:)

*be strong my dear yuyu zulaikha*
terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

1 ulasan:

  1. semua org ada kebaikan dan keburukan....

    kita tak nampak keburukan sendiri...tp selalu sgt nampak keburukan org lain......

    ada mata..pandang....
    ada telinga..dengar..
    ada mulut...DIAM....

    tak perlu lah nak mengulas keburukan org....

    kesian lah..'orang' itu pun manusia biasa.....

    kita cuba buat sesuat yg terBAEK...

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...