Jumaat, 29 Oktober 2010

`bAJu kURunG..sALah kEw??~

salam keindahan dunia semua..
hari yang indah kan?
ya,hari sentiasa indah x kira masa,
manusia ni je yg selalunya x indah2..
pelik..

penceritaan ttg apa yg berlaku hujung minggu lalu..
tempat kejadian:megamall KUANTAN
masa:x ingat,jam tertinggal time tu..hukeleh!

hujung minggu adalah time best utk family gi lepak sesama kan?
itu yg aku sefamily lakukan..
bercuti!!
so,Kuantan jadi pilihan
malas nk gi jjauh..

so,aku dan tentera2ku(adik2 aku la)
gi la tgk movie kat megamall(thanks ayah! :)
jangan pandang belakang congkak 2..
x best cm yg first..xtau nape
(mngkin sbb x sume fmily aku ada kot)
da abis movie,kua la kitorng..xkan nk tido stu kot
then,terserempak la aku dgn sahabat lama aku
mase kat SMKAP ddlu..
gurl tentunya..
dia ngan pkwe dia(maybe)
salam2,pluk2 cm jjak kasih jap..
then,soalan standard kua la..
"ko stdy ne skang?"
dan jawapannya x penting..

ni babak yg penting:

sahabat:lama kan kite x jmpe..haha
aku:aah kan..hahaha
sahabat:ko nk gi kenduri ke lpas ni?
aku:x la,nk balik bilik la..nape?
sahabat:owh..nape pakai bju kurung dtng mega nih?masuk panggung lak tu
aku:nape,xleh ke?
sahabat:xde laa..hahaha
*kami pun gelak bersama*
aku:nape ko tnye cmtu?plik ke pkai bju kurung?
sahabat:xde,aku saje tnye..hehehe(smbil btul2kan bju tshirt n suar jean dia)
then,pkwe msuk dlm babak ni
pkwe:pe la ayg ni,pkai bju kurung la cntik,mnis je b tgk
sahabat:eee..pe b nie..(wat muke majuk,chomel la knon)
pkwe:laa..tol la b ckp,nnt kte gi jlan,ayg pkai bju krung ea?
sahabat:b!!(cubit lengan pkwe dia)
aku ni da jd cm tunggul kat stu..
aku:ermm..aku blik dlu la weh,adk aku da tunggu tu..
dan kau terus memblahkan diri
sementara sahabat aku ngah sibuk marah pkwe dia..
pulak...

jadi...
sepanjang aku balik,aku pikir..
nape sahabat aku leh pkir smpai cmtue?
aku x nmpk lak ada signboard bgtau etika nk masuk panggung cmne..
ke aku yg rabun x nmpk??
korang ada nmpak?ada?ada?
kalo ada tolong bgtau aku ek...
kuang..kuang..kuang..

atau persoalan kedua,
pemikiran orng2 zman skang..
(aku orng zman dulu ke?haha)
bju tshirt lbh baik dari bju kurung?
sila jwb sape yg pandai!!

atau..
bju kurung utk time raya n kenduri je..
utk tmpat bebaik..
bkn utk tmpat mksiat..itu sudah tentu..
abis tu..
panggung??
ke panggung mmg tmpat maksiat???
tanda soal besar punyer..
angkat kening skit..
hurmmm..
renung2kan..

kepada sahabatku..
aku tak tau cmne anda leh berubah..
aku harapkan y terbaik utk anda..
(kalo dia ngan pkwe dia gaduh besar sbb hal tu,
aku x tau ea..x bersalah..hahaha)

p/s:kat mega mase tu ada persembahan artis,gile!kat tb dngr sedap,
depan2..........rase nk baling kasut,nsib bek kasut aku baru beli..
kau bernasib baik,artis..kuikuikuikui...


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 25 Oktober 2010

~awAk jaDI MilIK dIA??~





Anniversary Tickers

:)
:)
:)
:)
:)
:)

semoga dirahmati selalu untuk anda semua:)


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Ahad, 24 Oktober 2010

~keINsafAN seSuaTU yAng peRLu~

entry yg ditulis bersama sebuah perasaan~

Maher Zain..
sape yg tak kenal dengan insan ni?
mmg tak mengikuti perkembangan semasa
(hehehe..sori)
suara insan ini sangat la menusuk di kalbu!sangat!
kurniaan Tuhan yg cukup indah..
menjadikannya seorang penyanyi yang cukup dikenali..
bersama pengisian di dalam lagunya
wat aku rasa sangat teruja ngan dia..

salah satu lagu yang bila aku dengar dan hayati,
meleleh beb!
sedih sesangat:(

InsyaAllah:Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That you are so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way


sebagai hamba-Nya,kita takkan pernah dapat lari daripada melakukan kesalahan
dosa yg sering dilakukan
walaupun kita pernah bertaubat,berjanji dengan-Nya
kita takkan buat lagi,
tapi,
semua tu mmg susah utk dikotakan..
sampai kkdang rasa malu nk meminta apa2 dari Dia,
kemudian aku mula sedar,
Tuhanku Maha Pengasih dan Penyayang,
Maha Pengampun..
'mintalah ampun daripadaNya,nescaya Dia akan ampunkan'
'sesorang' pernah berpesan pada aku,
sentiasa lakukan solat taubat dan hajat..
itu antara cara kita sentiasa menginsafi diri kita
menyedari siapa diri kita dan siapa DIA..

bila aku alpa dan lupa,
aku tau,Dia akan tegur dengan cara yg paling lembut,
atau Dia akan ambil sedikit sahaja Nikmat,
supaya aku sedar,yg aku dah semakin jauh dari Dia..
membuatkan aku ingin kembali dalam dakapan RahmatNya..
di kala susah dan senang
Tuhan aku Maha Penyayang!!
terima kasih Ya Allah..

*semoga hari esok dan seterusnya lebih baik daripada hari ini..AMIN~*

p/s:video ni xleh dikecilkan,aku da try,tapi xleh gak(mgkin aku yg buta IT kot..)
so,korang bawak la cursor korang utk ditekan twice kat video tu,
then,tgk kat youtube ok?set!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Ahad, 10 Oktober 2010

~JaDuAl STPM:)~

baiklah semua...
ini jadual exam STPM 2010..
sila share kpd sesiapa yg memerlukan..
wish me luck too:)
AMIN~

*pepandai la klik kalo nk besarkan..
cam x bese lak..kalo x reti,kuno la tue..*





terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

~DowN.......~


nape makin nak dekat ngan exam ni..
makin ngade2 otak aku nih!
asyik tak betul je..
hadoi!!
B.O.D.O.H betul!!
time2 ni la nk wat hal..
dulu orait jew

wahai mental dan emosiku..
anda semua kenapa??
apa salah aku sampai korang wat aku camni ha??
sampai hati..
da la wat hal time2 kritikal cmni..
seulan lagi nk STPM..
jgn la cari pasal..

pastu orng2 kat luar ni pun satu..
x reti2 nk tutup mulut,
tau la korang ada mulut,bibir yg cantik,
so,jage la..
xyah la nk ngumpat sane sni!!
aku wat keje aku,korng senyap da la..
aku pegang jawatan tu,tu amanah aku,
aku kena jalankan jgak..
kalo x,korang nk ke tolong tanggung dosa aku?
xnk kan?
sebab dosa korang pn x tertanggung lagi,
so,SENYAP!!
kalo tolong aku uruskan benda2 pnting 2 xpe la jgak..
ni.............................

Tuhan,bantulah..

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

~bELajaRLah sUMe!!~

orang kate sharing is caring..
so,aku nk sharing something..
kpada semua calon2 SPM dan STPM
yg amik subjek BM..
jom baca nie..
(yg xamik exam ni pn leh baca gak,pengetahuan~)

ayat2 bombastik yg leh kita guna dlm karangan..
check this out>>

Fatan:cerdik/pandai
Afiliasi:pertalian
Stereotaip:tidak asli
Dangkal:cetek,sedikit
Menukilkan kata-kata:menyampaikan pendapat
Meluaskan horizon pemikiran:meluaskan pandangan
Masih bermain dengan fantasi:berkhayal
Konklusif:kukuh
Siratan:sesuatu yg tersembunyi.
Bertunjangkan:berdasarkan

ada lagi banyak,tapi ni yg menarik laa..
(sebenarnya ak malas nk menaip,hadoiyai!!!)
xpe la,sekurang2nya aku cuba nk berkongsi ilmu kan..
hehehe
thanks kpd guru BM aku
:)

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...