Selasa, 31 Ogos 2010

~posting,,,~

CLUB BLOG BICARA SEMPOI

MALAYSIA MEMBER CLUB


jumpe nie...
rasa cam agak bagus
dan ttibe ada nawaitu nk join..
huhuhu..
weh!x baek kate aku mnyibuk,,
sukati laa..
tnye nape aku wat blog??
hurmmm..
hurrmm..
maybe sbb aku aku da xde buku nk tulis perjalanan khidupan aku..
atau mybe sbb aku suke men papan kekunci(wah,skema!)
tap,tap,tap,sedap je bunyi..
or maybe sbb aku anak zaman IT..chewah!!
banyak sebab la..
lagi satu sbb aku suke bercerita..
bukan dgn mulut tapi dengan jari..
dulu masa zaman x maju lagi,
belambak2 buku tulis aku da nodai,
habis sume..
and aku x tau mana pegi diorng sume
hahaha..diorang..

hmm...
so,maybe thats why la aku wat gejala blogging nie..
huhuhu..
ada bantahan??
berani la bantah!!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Ahad, 29 Ogos 2010

~LayaN..laYAn..~

suke lagu ini sangat2..
ILUSI:PUISI CINTA:)

walaupun aku anak masa kini(chewah!)
aku tetap suke la lagu lama..
evergreen orang kabor..
kuno??!!
hoit!
siapa dikau nk kata aku kuno??
biar ahh..
telinga aku..
Tuhan kurniakan suruh jage elok2..
dengar yg elok2..
bukan dengar orng mngumpat..
ada paham??
(rasa sangat baik plak..ngee~)




terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Rabu, 25 Ogos 2010

~bUKan apE saNGat poWn~

uiii..
da 15 ari da pose..
bahasa lembutnyer
sudah i5 hari umat Islam berpuasa..
tapi sayangnya aku bukanlah manusia yang lembut..
itu kata2 mak aku..
mak aku lagi kenal aku daripada korng ok..
maksudnye btol la tue..
xpe,x kisah pn..
(wlaupn kata2 dia tue wat aku risau semacam je)

oh ye..
mak jgak ckap..
da2 la tue ber'facebook' ngan berbelog..
nk trial exam da nie..
(mak aku lagi cntik dari mak cik nie)

hahaha..
kne sound cmtue je..
dan aku cm bese akan menukar tajuk perbualan dgn serta merta
"errmm..bang cik x balik ke mnggu nie mak?"
dan mak sengih2..
seronok la tue knekan aku..
xpe2..
malu la kne sound..
ok mak,
bertindak mengikut arahan!!

ni la masalah zaman sekarang..
budak2 kejenye dok dpan PC je..
da tak men da yg lapuk2 tue..
kalo ada pn kat kmpung..
men tarik upih,ting-ting..
ha,paling famous masa aku kekecik dlu..
tuu..
men masak2!
best seh~
masak cacing yg tngkap kat bwah kayu..
kalo ngah seronok men,silap2 leh telan cacing tue..
gile!!
haha..
windu saat kecil..
*mood terkenang*

nota kaki panjang..
laptop da amik
walaupun x diikiraf sbg aku punye,
tapi aku cm ad tnggungjwb jge bnde alah tue
(sukati je,ayah x ckap pe2 pn..haha)
apepun,sangat suke hati walaupn ape la sngat..

bese la,zaman semakin berubah..
manusia pun kene la berubah skit kan..
perubahan zaman..
anjakan paradigma 2 kene ada..
silap2 bukan manusia je leh berubah..
anak babun:bapak,cpat la anta pi skolah..
encik babun:jap laa..bapak nk komen pic kat FB masa persidangan babun sedunia aritu..
puan babun:cepat skit bang,ayang nk chat ngan member jap..
p/s:xde kne mengene antara hidup dan mati..harap maklum..
(rasa cm bersalah je..sbb tue wat font kecik..ngee~)

sangat suke laptop apple:) :)

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 23 Ogos 2010

~dAh hABis??~

exam da abis...
sekian untuk maklumat anda..
jadi,tadahkan tangan anda dan berdoa untuk kejayaan penulis blog ini..
sila,sila..(merayu sebenarnya..)

keadaan semasa exam sangat menyedihkan..
dan mengerikan..






aduhh..
kalo mak bace blog aku mesti dia sangat marah..
caye x?dia kata xde orng yg akan nk ngan aku kalo pemalas cmnie..
hahaha..gile ah,
kalo masin mulut dia..
uiii...nauzubillah..

bukan ape,punye la semangat 'stido'
sampai x sempat nk kemas bilik..
kalo result x gempak gak aku xtau laa..

TAPI!!
aku da insaf..
hahaha..
insaf~
sebut lagi sekali..
INSAF!!

tadaa..



cheh..x bangga sangat pun,takabur skit je..
ni pun x abis kemas lagi..

bulan pose nie,
aku ada nie!!



mercun!!
hahaha..gile kuno aku..
mercun pop je..
alaa ni pn adik aku bagi..
orang len da men mercun lag terer la..
tapi..
hati2 ye semua..
mercun membahayakan kesihatan dan keselamatan anda..
ingatlah insan yang tersayang..
saya sayang insan yang tersayang saya..
hahaha..skema..

attention!!!!
masa berbuka tadi..
AYAH MASAK~
SEDAP....
menu:mee bandung,kari kepala ikan,rendang ayam..
nak?
sori laa..da abis..
kalo nk sila suruh ayah anda masak..
tak pun,masak sendiri..
ayah saya pandai masak:) :) :)

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Ahad, 15 Ogos 2010

~cEPat!!cepAT!!CEpaT!!~

weh sume orang kampung!!!
esok aku exam..
esok aku EXAM!!!
uuuuuu..(sila baca dengan muka teruja)

hohoho..exam pra trial STPM
ttibe aku rasa sgt x sbor..
hoyeah!!
wish me luck ea sume:)
otak,bersedia utk diperah smpai kering..
tangan,bersedia untuk menulis beribu2 ptah perkataan minggu nie..
jom semua tentera-tentera armada di bawah pemerintahan beta,
kita berjuang!!!
TAKBIR,ALLAHUAKHBAR!!

p/s:da jumpe pen yg best utk dihentam mase exam:D
:esok jgak aku nk anta lappy aku ke cc,nk kne update skit..
huuuu:( kita berpisah buat sementara..
sedih weh!!!

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Rabu, 11 Ogos 2010

~bILa rAMadhAn dATang lAGi:)~


tengok la....
Ramadhan da tiba..
sekian lama tunggu,
sampai pun:)

bila 'dia' datang lagi..
stat la kenderaan bruum braangg
depan umah aku,
lepas maghrib..
sume nak gi surau:)


bila 'dia' datang lagi..
bebudak da stat kumpul duit
nk beli mercun..
bunga api x men da skang,
x standard seh!
bila mk ayh gi surau,dirng pn nk ikot..
tp mmsing dapat poket baju n suar..
pnuh mercun..
mk ayah aku smpai kne wat sportcheck kat adik2 aku..
jumpa mercun,rampas!
da jd macam kat sekolah lak..
rampas barang haram..

bila 'dia' datang lagi..
mak aku akan bz pikir..
kuih raya pe nak wat??
nk wat bila??
kalo wat awl,ank2 dia akan telan dulu,
x sempat nk tunggu raya,
yg tinggal serdak2 je
kalo yg banyak pn,
kuih yg bbdak x minat..
hai,nasib laa..

bila 'dia' datang lagi..
tazkirah2 akan cite..
sume ttg kebaikan 'dia'
dan sume orang akan kembali teruja..
wlaupun sebelum n pnah dengar ttg 'dia'
da lupe la tue...

bila 'dia' datang lagi..
ari 1st tue..
nset aku x renti2 bunyi..
byk gile msg masuk..
sume wish selamat berpuasa..
yg da lama x msg aku pn anta gak..
mekasih bbyk la yek..
keje aku foward balik msg korng n send kat orng len:)
aku x kdekot kdit(nk bgtau nih!)

bila 'dia' datang lagi..
kat sekolah sume wat muke poyo..
konon2 x larat..
minta belas kasihan ckgu,
jgn bg homework byk sgt..
and cckgu akan jawab..
'ada saya kisah??!!"
kesian~

bila 'dia' datang lagi..
ayah aku akan stat moto pptang,
gi bazar..
kalo gi segamat,
dia mst dptkan ayam percik..
dan mmcm lagi..
sedapnyer~

bila ''dia' datang lagi..
sume umat islam
cube rebut peluang..
sbb 'dia' datang bawak bonus skali!
malam keberkatan tue..
sume mslim nak bonus tue..
tp hanya pemenang terpilih je yang akan dpt:(
aku teringin gak nk bonus tue..

dan...

bila 'dia' datang lagi..
aku baru sedar..
aku akan tempuhinya
tanpa sesorang yg da jauh dari fmily aku
dulu ada along sblah aku
bkak pose ssame..
n dia akan marah fahim sbb amik lauk bbyak..
dia gak la orng ygg paling lmbat bngun ppgi,
sampai mk bsing..
huhuhu..
tapi skang dia kat sane nuu..
tempat orang..
rase len laa:(
selamat berpuasa along..
best arr bukak pose awl..
chiss!!
tapi jgn jeles..
kat sni mk yg masakkan..
anda di sana msak sendri..
ha nk nangis la tue..
x gentleman lngsung..
hakhakhak:(

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK YANG MULIA:)



terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 9 Ogos 2010

~jaNgaN gIVe Up pLEz:(~


1992...
seorang pemuda berkeinginan untuk memenangi
pertandingan lumba lari 4oo m dalam
Barcelona Summer Olimpics
namun,
sesuatu yang mengecewakan berlaku
apabila dia hampir menamatkan larian
sejauh 250 m lagi..
otot belakang lututnya teercedera
memaksanya untuk berhenti
kemudian jatuh ke tanah
..dengan kesakitan..
bantuan kecemasan menuju ke arahnya,
pemuda itu tahu dia perlu membuat keputusan..

walaupun dalam kesakitan,
dia bangun dan
dengan langkah yang pincang,
dia melangkah meneruskan lariannya..
tiiba-tiba seorang lelaki berbadan gempal
merempuh melalui orang ramai,
mengelak pengawal keselamatan...
lelaki tersebut ialah ayah pemuda itu..

"kau tidak perlu lakukan seperti ini"
kata si ayah kepada anaknya yang sedang menangis dan meratap..
"ya ayah,saya boleh lakukannya"
pemuda itu mendesak..
"kalau begitu.."
si ayah membalas
"kita akan tamatkannya..
BERSAMA!"
si ayah memautkan lengannya kepada pemuda itu,
membantu anaknya menghabiskan larian,
dengan kaki yang tercedera...
seorang pembantu datang,
mengatakan pemuda itu harus menghentikan lariannya,
namun si ayah berkeras,
"anak saya akan habiskan larian ini!!"

apabila hampir di garisan penamat,
si ayah melepaskan anaknya
dan membiarkan si anak menamatkan larian tersebut..
disertai dengan tepukan daripada
65000 orang penonton yang berdiri memberi penghormatan..

DEREK REDMOND
mungkin tidak mendapat tempat pertama..
namun dia mampu menghabiskan larian tersebut!

walaupun dalam kesakitan,
walaupun dalam tangisan..
dia berusaha untuk memberi apa yang dia mampu lakukan..
didorong oleh kasih sayang yang sangat kuat..
daripada ayahnya
yang membantunya bangun
apabila dia jatuh..

apa yang membuatkan si ayah bertindak sedemikian??
meninggalkan tempat duduk dan menerpa ke arah anaknya??
kerana kesakitan yang tergambar di wajah si anak,
anaknya dalam kesakitan!
tetapi masih mahu menamatkan lariannya..
maka si ayah datang untuk membantu anaknya..
Allah seperti itu..
apabila kita dalam kesakitan..
dan berusaha untuk meneruskan hidup,
Dia ada untuk membantu kita..

bagaimana dengan anda?
bagaimana dengan larian anda?
adakah anda dalam keperitan?
adakah anda hampir berputus asa?

Allah mahu kita meghabiskan 'larian' kita dengan kekuatan
kerana DIA SAYANGKAN KITA..
adakah kita akan membuka hati kita untukNya?



"You Raise Me Up"
When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

There is no life - no life without its hunger;
Each restless heart beats so imperfectly;
But when you come and I am filled with wonder,
Sometimes, I think I glimpse eternity.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up... To more than I can be.

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Sabtu, 7 Ogos 2010

~xDe kEJe sEh!!~


proses pembersihan barangan terkumpul>>>






bayangkan bila anda bukak laci di tepi katil..
anda ternmpak ini>>



ape??
lagi skali..
ini lebih zoom..


hadoii...
Death Note pnye watak
along yg beli
dan aku kene simpan sebaiknyer
sbb kalo x simpan,
kepala dia mgkin da hilang dikerjakan adik2 aku..
pe la along nie,x best aarr..

*mak x kasi simpan actually..
malaikat x masuk umah:( :(


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Jumaat, 6 Ogos 2010

~nIe dIKirA meMbAZIr keW??~

mase kemas bilik tadi..
aku terase cm nk megira..
kire pe??
bising la korng..
tengok je laa..
hish!!

ini yg berlaku 2 tahun yg lalu..
daripada ini>>


2 years later(sekarang)
ini yg terjadi>>
actually da x muat da..
ape nie??!!
sape tnye cmtue mmg orng yg KUNO!!
ktinggalan zaman seh..
ni topup yg stat dikumpul tahun lepas(2009)
skang da 2010..

aku pn x sangka da bnyak cmtue..
tiap kali aku topup,
aku simpan kadnyer..
nie yg sempat aku simpan,
campur yg aku da buang
(ada yg x buang dalam tong smpah..
kkdang aku jd pngguna yg x berhemah jgak
shuuuii..ngeh..ngeh..)
bayangkan laaa..

lagi sekai??
x puas ati??
nah!




kalo perasan,skit je topup maxis..
aku jrang topup maxis,sbb x gune sgt..
aku pn x pasti tujuan sbenar aku beli sim maxis..
mgkin mase tue ngah bnyak duit kot
(hoh!terserlah keborosan aku!!)

jadi,aku pengguna tegar celcom..
sori maxis,tiada ruang buatmu dlm hatiku..
digi apatah lagi..

so,adakan ini dianggap pembaziran??
mk aku cakap,
kalo aku simpan sume duit yg gune utk topup,
leh gi umrah 3 tahun lagi,
silap2 gi haji pn lepas..
itu kate mk yg cukup huishh..
menusuk di jantungku beb!
huhuhu..

TOPUP..
>KEPERLUAN@KEHENDAK???
mari renungkan kembali~

nota kaki:kpd sesiapa yg nk follow cara aku nie
silakan..
nnt korng akn rase something yg sgt mngujakan..
cuba la try test tengok:)








terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Rabu, 4 Ogos 2010

~uPDatE!!UpdaTe!!upDAte!!


okeh setelah sekian lama aku x on9
rase sangat angau
rase nk tumbuk diri sendiri sebab xleh hidup tanpa internet
dush!dush!!hambik ko!!
sengal sangat!!
tempoh percubaan seminggu aku lalui dengan sangat perit
mujur ada banyk keje len nk wat
bz la jgak otak aku nie drpd dok pkir ble la leh on9
akhirnya!!!
yeah!!berjaya!!
thanks kpd my daddy:)

so,aku kne update ccpat ttg apa yg berlaku
'cuti on9' aku

update 1:
>>KAWAN BARU!!!<<

ya!teddy aku da ada kwan baru!!

DULU..


SEKARANG..


nmpk x perubahan??
nmpk x?nmpk x??

yea!yea!!!

thanks lg skali 2 my daddy:)
beliau la yg dptkan BEARZIL tue..
suke!suke!!

amik pic:)
along,itu MOO anda..
ingat lagi:)
wawa amik!!!
yea lagi!!
hakhakhak..



pic DEPAN:)

pic BELAKANG:)

walaupun world cup da abis..
walaupun ramai lagi yg ada lbih bky teddy cmnie
tapi aku ttap suke gak
biar ahh..

sbb pertama!
>ia sangat cute
sbb kedua
>ia sangat lembut~
uuuuuu(buat muke teruja sekali)
dan
sbb ketiga
>ia BEARZIL!!!
BRAZIL!!!
team feveret aku..
ahaks!
why?
coz ada....

INI!!


hahaha...

update 2:
>>PLEZ JGN BOSAN<<

knape??
sbb ada dia lagi...






so pepaham je la ape yg telah terjadi..
meja blaja aku da jd tempat beradu dia
chet!!
da la berat kalo nk angkt..
kuag ajaq tol sekor tue..
hadoi...

END>>


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...