Jumaat, 26 Februari 2010

~eXAm!!!~


ok,tue je...ish,punye la malas aku nie,tulis tajuk jer..hahaha..lantak laa,blog aku..aku sebenarnyer cube menyibukkan diri untuk study sekarang...bese laa,exam...hahaha.. ok,wish me luck!!!!assalamualaikum...





terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 22 Februari 2010

~sAYa SUka nYanyI!!~


Wali Band(Kekasih Halal)

aku telah lelah
memilih memilah mencari wanita
siapakah dirinya
yang kan menjadi kekasih halalku

tiba-tiba aku terpana
ada kejutan tak terduga

dia gadis berkerudung merah
hatiku tergoda tergugah
tak cuma parasnya yang indah
dia baik dia soleha

Dia gadis berkerudung merah
bawalah diriku padanya
takkan habis ku berdoa
jadi kekasih halalnya

jadikan diriku halal
memeluk halal menciummu
lekaslah jangan tunda
untuk menjadi kekasih halalku

itu itu dia gadis berkerudung merah
hatiku tergoda tergugah
tak cuma parasnya yang indah
dia baik dia soleha

ok,ok...aku rase sume orang tau pasal lagu ni,so,aku malas nak citer lelebih...aku sibukkk!!!! apepun,aku suke lagu nie..ngee~so,lets sing..lalalalala~







terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 15 Februari 2010

~CUti,LimAu,kERja!!!!!~


Assalamualaikum..nampaknyer cuti Tahun Baru Cina dah bermula..aku dapat cuti seminggu,agak bangga sebab ada orang yang cuti 3 hari je..hahaha..so,aku rasa sempat lagi untuk aku mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU CINA!!!meriah betul aku tengok sambutan tahun ni..kalo gi bandar tue,menyala-nyal mata aku..merahhhhh je...satu benda yang aku suka kalo time Chinese New Year ni ialah...LIMAU!!!!aku suka limau!!!!nyum..nyum..nyum..

actually,aku bukan nak cite pasal Tahun Baru Cina,aku nak cite pasal kerja(assingment) yang dihulurkan kepada aku!!walaupun berat ati,tapi kena ikhlaskan diri..buatnya tak berkat,naya aku..astghfirullah...alaa..sebelum ni pun aku penah dapat kerja yang banya gak,so,its simple la..(cheh!agak belagak pulak aku rasa diri ini..ngee~)


so,aku rasa daripada aku layan blog kesayangan aku ni,ada baiknyer aku teruskan kerja aku..
hurmm..perniagaan..dasar kerajaan,penerapan...sumber hidroelektrik...alih bahasa klasik..facebook..ops!hehehe..salah,salah...(iskh,kantoi la plak!!biar la..lalalala~)


aku ltak pic ni supaya sume orng tau
yg aku still wat keje wlaupn aku lyan internet..huhuu


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Sabtu, 13 Februari 2010

SELAMAT JALAN,ALONG!!


assalamualaikum..10/02/2010,Along(abang aku la) dah pergi,pergi meninggalkan kitorang..chewah,ayat aku,melampau!kalo along baca,mesti nak termuntah dia..hakhak..

actually,camni,hari Rabu ari tu,aku ikut ke KLIA untuk hantar abang kesayangan aku nie fly ke SYDNEY,AUSTRALIA...makna nyer aku dah memontengkan diri aku untuk datang ke sekolah..alaa..xpe,bukan selalu,aku still pelajar yang baik(agak takbur di situ ye..)masa memula memang la xcited,tengok orang fly,fuh,semangat je..pastu,bila time kol 9 tue,along dah kena gerak da..bermula la saat sedih..alaa,sape x sedih kan,abang nak gi jejauh,walaupun bukan lama sangat,2 tahun je(huish!lama la tue..)jadi,tipu la kalo aku kata aku tak nangis..iskh,iskh,iskh,,sedeyyyy...

apapun,masa melambai along gi,sempat la aku jerit kat dia.."along,jangan bawak balik mat saleh lak..hakhak..."and saat tue air mata mahal nie mengalir akhirnya..aku tau dia pun sedih gak,dalam masa yang sama,xcited+seronok..huhuhu aku pun tumpang seronok gak..hakhak..

so,along,pesanan dari adikmu...

-jage diri elok2 bila kat tempat orang
-jangan lupa diri,tapi wawa caye along tak lupa diri nyer..kan,kan,kan
-ohohoho!yang ni pnting,bulan 9 nanti jgan lupa kirimkan pe2 untuk adik along nie...hehehe pepaham je la(huish!agak jhat aku nie)
-lastly,wawa wakil adik2 along....
WE LOVE U,BRO!!! :)


adik2 yang xcited dpt men troli..cheh!


u and me..



SELAMAT JALAN,ALONG!!

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Ahad, 7 Februari 2010

HAPPY BIRTHDAY,DAD!!!


assalamualaikum....o6/o2/1965..tarikh bermulanya saat -saat dunia ini menerima seorang insan yang banyak memberi perubahan dalam kehidupan insan lain..urmm..jap,kenapa ayat aku puitis-puitis ni??dah la,cukup2...anyway sebenarnya 6/2 adalah tarikh kelahiran ayahanda kesayangan aku..DAUD BIN ATAN..so,pagi 6/2 tue aku dah send mesej kat dia..petang lak,wish dlm facebook..hehehe..nak cakap segan la tue kononnya..tapi at last aku wish jugak kat ayah..


SELAMAT HARI LAHIR,AYAH!!!


aku tak pandai bermadah indah,jadi aku nak wakilkan abang aku untuk wish kat ayah,dalam blog dia,ada gak entry untuk wish kat ayah..so,aku copy(ngehngehngeh..)
so,nie entry ALONG>>>



NAME: DAUD BIN ATAN
D.O.B: 06 February 1965
OCCUPATION: HEADMASTER

FOR ME,

he is a strict person..

he is a very "gila-gila' person..

he is a funny man..

very hardworking..i have never in my life known anyone so dedicated to his family like him..

so lovely and loveable..



my dad, since I was born has always and will always be my guider.

while i was growing up, i was scared at him..

but..

that's how he showed his love toward his children..(MARAH TANDA SAYANG)

then, I LOVE HIM TOO!!

so,ayah..walaupun wawa tak pasti ayah akan baca atau tak blog nie,tapi wawa tetap nak wish kat ayah..SELAMAT HARI LAHIR YANG KE-45...semoga kasih sayang ayah terhadap kami semua,tak kira la anak-anak ayah,isteri ayah,anak murid ayah,anak buah ayah,kawan2 ayah,akan sentiasa berkekalan..ayah adalah model terbaik wawa..i'm proud with you,dad..thanks 4 everythings..I LOVE MY DAD!!!

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Khamis, 4 Februari 2010

PABILA SI KECIL BERKACA MATA



assalamualaikum...minggu lepas,adik aku bagitau mak yang mata dia dah kabur,maksudnya dia kena pakai kaca mata..umur baru 8 tahun,dah pakai kaca mata..tau tak kenapa?sebab,mata dia terlalu terdedah dengan PC..asyik main game,sampai mata boleh rosak..jadi,pesanan buat semua yang selalu mengadap komputer,PC,laptop.atau apa saja,jaga la mata anda..

budak yang bangga dapat pakai spec..
haiyoo..

eh,jap,jap..sebenarnya aku pun pakai kaca mata...huhuhu..sibuk ngata orang,aku pun sama jee..aku start pakai kaca mata masa umur 7 tahun..wooo..masih terlalu awal..hurmm..itu la bahana bila tak menghargai anugerah Tuhan..sekarang aku rasa aku dah boleh menjaga mata aku dengan baik,walaupun mata aku dah rosak teruk..sedihnyer.. :-(


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 1 Februari 2010

HILANGNYA PERMATA SMK SELANCAR

29 JANUARI 2010...tarikh saat-saat perpisahan warga SMK Selancar dengan pengetua sekolah...TUAN HAJI SYED NOOH BIN SYED ABDULLAH..majlis perpisahan yang diadakan pada hari Jumaat ini meninggalkan seribu kenangan buat kami dan semestinya khas buat tuan pengetua..

pagi tue,majlis dimulakan dengan ucapan ketua pelajar,Fakhran(atan)...ayat demi ayat,menyentuh di kalbu(ayat tu amik dari cikgu sebenarnya..huhuhu)..di penghujung ucapan,atan meminta semua pelajar bangun lantas melaungkan
TERIMA KASIH, CIKGU!TERIMA KASIH,CIKGU!TERIMA KASIH,CIKGU!kata-kata keramat khas buat insan berjasa,tuan pengetua..

selepas ucapan demi ucapan,persembahan demi persembahan,satu persembahan yang bagiku cukup menyentuh hati walaupun kelakar,persembahan cikgu Hasnidi...dia nyanyi lagu Pelangi Petang,then,bebudak reramai follow dia nyanyi..penuh perasaan lak tue..halamak..manyak sedey maa...


Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung

Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...


SMK Selancar dah bernaung di bawah naungan seramai 5 orang pengetua(betul ke??hurmm)
-Pn. Hajah Maizun
-En. Steven Teo
-En. Asrudin
-En. Abdul Raub
-Tn. Haji Syed Nooh
lepas ni tak tau siapa pulak yang akan mengemudi bahtera SMK Selancar(ayat cikgu Rosli..hehehe)

apapun,masa penyampaian hadiah kepada tuan pengetua,neliau sempat menyampaikan amanat kepada Ketua Progen(wakil sampaikan hadiah kitorang)..dia pesan pada Raimy, "
pastikan awak dan kawan-kawan awak semua masuk U"...InsyaAllah,cikgu,akan kami usahakan..Amin..


kenangan Progen bersama tuan pengetua
28 Januari 2010..


bersama hasil ilham beliau
gerbang flora..
meriam Bujang Sadok..

terima kasih,cikgu...segala jasa dan kasih sayang cikgu takkan kami lupakan..semoga kita dapat bersua kembali andainya nyawa masih bersama jasad..semoga cikgu sentiasa sihat selalu,jangan lupakan anak didikmu disini apabila menjejakkan kaki ke sekolah lain..TERIMA KASIH,CIKGU!SYUKRAN JAZILAN........
dan ini satu tanda penghargaanku kepada tuan pengetua... terpaksa dirakam secara mnnual,sebab tak boleh nak di publishkan..haduiii :-(



terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...