Selasa, 30 November 2010

~lAGu pADa bLOg mENgaNgGu??~


salam keindahan dunia..
hari ini mood sangat tidak bagus
kerana telah dikritik oleh 'insan yang terlebih jujur'
perhatian!TERLEBIH JUJUR!!
ingat bagus ke??
hmm..ntah la..
apa yang dikritik ialah...
"lagu kat blog xleh buang ke?
bising laa"
hoit,hoit,hoit!!
aku x marah ko depan2 sebab ko kawan aku k..
aku hormat ko..
tapi hati dan perasaan ini x dapat nk maapkan anda wahai sahabatku..
ok la,fine,aku amik dari sudut positif la..
THANKS!!

kerana itulah,
sejak hari ini,blog aku sunyi dan sepi..
kosong tanpa kata..
oh...

xpe,mgkin betul jgak kan..
menganggu hingga orang stress..


hohoho...
lepas ni kena amik lagu yang lembut2..
layan orang kabor..

apa2 la..
aku ni jenis xleh orang kutuk,
mmg panas..
tapi masih ada sedikit kesabaran dalam hati kau ni..

to my FREN!
mekasih la yek..
kalo ko baca post ni,terasa ke,apa ke..
msg la aku..
pe2 hal kita bincang ok!
ha,nk marah la tu..kui,kui,kui..

fakta:diam adalah lebih baik:)

p/s:x baik tau kutuk2 orang..
kalo dapat org cm aku,xpe sbb aku x reti nk mrh..(chewah!)
tapi,dapat org yg xde kesabaran di dada..
mau kena makan..
aumm..

jap,jap..
tu edison chen ke????
oh tidak..
nsem kan?kan?kan?


kan?kan?
hambik ko..
aku bukan obses..
cuma agak 'ter' tak terkawal diri..
kikiki..

tapi sayang,
mamat nih penuh dengan skandal plak..
adoiyai..
kenapa bnde macam ni selalu melanda org nsem??
kenapa??!!

kesimpulannya,jgn jadi nsem sangat..hehehe



terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 29 November 2010

~aWArd uNTuk aNDa!!~

okeh sume..
jgn perasan ye..
bukan untuk anda..
tapi untuk incik waffle!
kenape??
hish,sibuk la korang..
sebab incik ini ialah follower saya yg ke-90!
ok,tepuk tangan!!
(weh,tepuk la,tau la korng da ramai follower sampai beratus2..
jgn nk wat belagak,takabur,riak,bongkak,kerek n lain2 sifat mazmunah kat sni..)

selalu orng wat award utk follower ke 100,ke-1000..
tapi aku nk wat len skit la kali ni..
asyik nk ikot orng je..
huhuhu..
actually,aku rasa incik ini kawan abg aku..
sebab?
first:aku jmpe blog dia dari blog abg aku(incik ard)
second:firasat aku je..tapi mmg betul kot..

so,utk mnghargai incik ini,maka aku promote la blog dia kat sini..
dia mnat edit pic,spesis abg aku gak la..
x caye gi fly kat blog dua insan ni..
oh,incik waffle ada 2 blog..
sila,sila ye..

ini salah satu pic dari blog beliau..
(skema ayat aku weh!)

(kena kecik je..xleh beso2..
nanti tuan dia marah..ngee~)

jadi,incik..
amik ea award ni..
tak cntik pn..
(huhu..malu laa:( :(
aku x reti edit pic cm korng..
sume,jgn pndang enteng pada aku ek..

so,orng len!!
jgn gatai tangan nk amik award ni..
:)


p/s:tunggu masa nk belaja edit pic..
uuuuu..jahilnye dlm bab nie:(

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

~nAPe bAGi akU,Weh??!!~


minggu ni aku slalu la gak dngar radio
(radio kat phone jek..huhu..)
kalo korang ni kipas susah mati(ayat Gempak) hot FM,
mst korng tau pasal konsert Twisties Bingit!!
kan?kan?
aku pun ada la dngr gak..
dengar gitu je la..

tetibe..
17.29..
tweet..tweet..smssss..
RM0.00 Tahniah!Anda telah menang pas VIP ke
Konsert Twisties Bingit!Code......
(ne leh bgtau,aku ni kdekot orngnye)
Tunjukkan SMS ini di pintu masuk..
`
hohoho..
aku x tau pun dapat,
aku men masuk je contest tue..
aritu dpt ringtone dia,tapi xleh bukak..
chis!!
membazir 30 sen aku tau x..
nape x ddpt adiah duit tu??
kedekot la penaja bnde alah nie..
mst bagi kat sorang je..KEDEKOT!!
(dari jauh penaja tu sound aku,
hoit,ko ingt aku ni kaya bebenor ke??!!)
huhuhu..
aku nk makan Twisties je..

hmm..anyway,aku x pegi pun..
ingat incik ayah nk bagi ke aku gi tmpat cmtu,aku pn xnk..
exam maa..

so,sape yg nk gi,leh bgtau aku,nnt aku bagi msg tue
(eh,boleh ke cmtue?????)
xpe,layan je..kuang..kuang..
aku x kedekot ok!diulang,x kedekot..
sharing is caring..wah!

bila orng nk jmput aku jadi tetamu VIP tengok konsert
Maher Zain??
yg ni baru la aku xcited nk gi..


hahaha..
apepun,semoga berjalan lancar la konsert 2
tanpa aku sebagai tetamu VIP nya..
hahaha..perasan!!

p/s:jom ikot aku sebut TWISTIES BINGIT!!
(ikot intonasi dia tau!)


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Sabtu, 20 November 2010

~dENgArlaH SuaRA haTi iNI~


firstly..suke pic ni.!!
tapi kantoi la aku kidal..kuang..kuang...



setiap permulaan,pasti ada akhirnya..
jadi,sekarang,hampir tiba saatnya..
segala usaha,susah payah yg dialami selama ini
akan dihamparkan dalam setiap helaian kertas..
yang akan menentukan masa depan aku
sebagai watak utama dalam perjalanan nie..

STPM 2010
akan tiba..
SELASA(23/11/2010)

perasaan?
gementar,tak sabar,gembira..
sume ada..
standard la bagi seorang insan bergelar pelajar..

kini,aku hanya mampu berusaha,bertawakal kepada-Nya..
aku serahkan segalanya kepada Dia
selepas semua usaha yg aku curahkan selama ni..
sebab Dia lbih mengetahui apa yg terbaik utk hamba-Nya yg hina ini..




Ya Allah..
redhailah semua usahaku selama ini..
aku tahu aku banyak melakukan dosa..
banyak memungkiri perintah-Mu,
banyak mengkhianati janjiku pada-Mu..
sering melupai-Mu di kala nikmatmu datang mencurah2 kepadaku..
tapi aku mohon Ya Allah..
ampuni segalanya..
bimbing aku..
supaya aku tidak sentiasa leka dengan kesenangan..

kejayaan yang aku impikan,
bukan semata2 di dunia..
tetapi juga di sisi-Mu Ya Rabbi..

semoga segala yang hadir jauh dari sudut hatiku ini..
merupakan permulaan bagiku untuk kembali setia dalam dakapan cinta-Mu Ya Allah..

AMIN~

p/s:kepada semua pengunjung2ku..
walaupun kita x pernah kenal,
tapi tidak salah kiranya kita mendoakan sesama saudara..
doakan saya,saya mntak ampun maaf andai ada trguris hati sesiapa
samada secara sedar atau tidak..

anda semua tahu betapa bermaknanya nilai sebuah KEJAYAAN
bagi seseorang yg tidak pernah merasainya...

:(
:(



terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 8 November 2010

~piCs tERdeLeTe!!!pE nK wAt??!!!~

ok,sume..
skarang ni masalah serius.
xde main2..
aku dalam masalah besar ni..

the problem is..

AKU TERDELETE SUME PIC DALAM SIMPANAN AKU!!!

pe nk wat nih??
pe?pe?pe?
waa...
da banyak software aku download utk kembalikan sume fail2 tue..
tapi x jadi pown..tipu tol la sume yg wat software nih!!
(padahal aku yg x reti kot)
sedih gile!!!

incik ayah da marah da..
wuuuu..
sume pic tu bukan boleh amik balik..
kalo aku ada DORAEMON leh la aku guna mesin masa dia tuh..
kembali ke zaman lampau..
xde la aku gile smpai cmni..
tp masalahnye incik doraemon xde skng ni!!


leh x sesape yg ARIF,PANDAI,dan BIJAK BESTARI
tolong aku??
aku dalam kebuntuan..
PLEZZZZZZ~

p/s:so,skang ni,lebih baik anda semua print secepat yg mungkin semua pic,atau backup file skang jgak..
dikhuatiri jari anda seperti jari saya,gatal2 nk tekan sane sni..
akhirnya merana juga..
pepatah baru:terlajak perahu boleh diundur,terlajak tekan,buruk padahnya..
leh jadi sasterawan nih..wahahaha..


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...