Jumaat, 29 April 2011

[video]EDWARD REID- BRITAIN'S GOT TALENT 2011 AUDITION.. SANGAT TAK DISANGKA!!

credit to- FARHAD DAUD:)

EDWARD REID, seorang guru drama,berusia 35 tahun berharap Britain's Got Talent akan mengubah hidupnya.membuat persembahan di hadapan paling ramai yang pernah didepaninya, juri menganggap yang mereka tahu apa yang akan dpersembahkan..tetapi....mereka SILAP! dan semua penonton bangun memberi tepukan..

demmm...tak boleh embed pulak video nih!! ok,ok...tak apa..

KLIK PIC DI BAWAH:)
dengar betul-betul lagunya..
tengok muka juri dari mula hingga akhir:)
http://a.abcnews.com/images/Entertainment/abc_edward_reid_ll_110425_wg.jpg

dia istimewa:)


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

SEDIH DAN SAKIT HATI BILA BUDAK -BUDAK DAH PANDAI CAKAP CAMNI

assalamualaikum..bukan niat untuk menjatuhkan sesiapa,tapi ingin berkongsi satu fenomena yang sebenarnya dah lama ada dalam diri generasi sekarang..baca dan buatlah penilaian sendiri..





untuk pengetahuan semua,dialog-dialog ni terhasil daripada ADIK-ADIK yang masih belum boleh digelar MATANG..maaf kalau cakap macam tu sebab ini penilaian saya dan saya kenal penulis-penulisnya..masih bersekolah..

adik-adikku,ingat,kita perempuan..lelaki pun sama!jaga maruah dan tatasusila kita,akak bukan cakap seperti akak ni sempurna sangat..tak dear..akak cuma rasa malu sangat bila baca ayat-ayat yang macam tu..dan ini tanggungjawab akak untuk tegur kalian semua(even akak tak pasti kalian akan baca atau tak..)kalau teguran ni tak sampai pada kalian,takpe lah..biarlah ia jadi peringatan kepada orang lain..

lagi satu,yang ditulis tu di laman sosial..semua orang boleh baca..takkan tu pun tak boleh nak fikir,cikgu-cikgu boleh baca..mak ayah boleh baca(kalau mak ayah ada FB),so,tolong jaga.. sebab sikap macam ni membuatkan orang fikir kita mempunyai moral yang rendah.. maaf kalau akak ada singgungkan hati sesiapa sebab post pasal komen kalian..

p/s: sedih bila fikirkan apa yang akan jadi lagi lepas ni..mudah-mudahan Allah menjaga jalan kehidupanmu adik-adikku sayang..AMIN~
terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Khamis, 28 April 2011

HARI INI ALLAH INGATKAN AKU DENGAN CARA YANG PALING TAK DISANGKA

assalamualaikum.. pernah tak alami sesuatu perkara yang membuatkan kita sedar yang Allah sedang menegur kita? kadang-kadang kita tak perasan tentang benda tu,tapi bila difikirkan balik,itu adalah teguran daripada Dia..

malam tadi aku bermimpi..

aku di sekolah lamaku,SMKAP..tak tahu kenapa asal mimpi sekolah je,mesti SMKAP.. dalam kelas, bersama-sama ramai pelajar yang sorang pun aku tak kenal.. mungkin bosan, aku pandang ke luar tingkap,lihat ke langit..dan aku terpandang awan..

SUBHANNALLAH..awan tu membentuk kalimah-kalimah.. biasanya yang kita selalu nampak, hanya kalimah 'Allah' atau 'Muhammad'..
http://semuabisnis.com/Cerita-Renungan/images/Allah-clouds.jpg

tapi yang aku nampak adalah berbeza.. satu kalimah yang panjang.. masa tu semua orang dah kecoh-kecoh.. aku tak ingat kalimah tu apa.. tapi aku baca satu persatu.. dan secara automatik otak aku dah mampu terjemahkan maksud ayat tu, sedangkan aku bukanlah seorang yang fasih tentang bahasa Arab dan yang aku tahu pun cuma ayat-ayat yang mudah..tapi kalimah tu...lain... alhamdulillah aku masih ingat maksudnya..

"WAHAI ORANG YANG BERIMAN,JALANKAN KEWAJIPANMU, TUNAIKAN ZAKAT, DAN DIRIKANLAH SOLAT.. SESUNGGUHNYA HARI ITU SEMAKIN TIBA"

saat tu aku jadi takut dan air mata dah tak tertahan lagi.. aku takut dunia ni akan berakhir sedangkan masih banyak dosa yang aku lakukan,masih belum cukup amal aku untuk bertemu dengan-Nya..dan aku terjaga..

korang boleh cakap aku penipu,boleh cakap aku pendusta,mereka-reka cerita...tapi apa yang aku tahu..semua tu datang tanpa aku sangka.. dan aku ingat lagi betapa aku bersyukur dapat bangun dari tidur pada hari ini.. dan aku sedar..itu semua PERINGATAN dari Allah untukku.. semoga ia juga peringatan untuk kita semua..InsyaAllah..

Katakanlah: Timur dan Barat adalah kepunyaan Allah; Allah yang memberikan petunjuk hidayah-Nya kepada sesiapa yang dikehendaki-Nya ke jalan yang lurus.
Al-Baqarah(142)

http://www.islamituindah.my/wp-content/uploads/2011/03/taubat2.jpg


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Ahad, 24 April 2011

[video]ANAK-ANAK, ADA SURAT UNTUK ANDA SEMUA. TOLONG BACA!

ini surat daripada ibu bapa untuk anak-anak mereka..moga kita memahaminya..InsyaAllah..
mesti ada yang dah baca,tapi kita berkongsi ok:)



mungkin video ni lambat loading,jadi saya sertakan isinya di sini..
http://andri0204.files.wordpress.com/2011/01/surat.jpg

A LETTER FROM MOM AND DAD..

My Child,
When i get old,i hope you understand and have patience with me..in case i break a plate,or spill soup on the table because im loosing my eyesight,i hope you dont yell at me..

older people are sensitive.always having selfpity when you yell..When my hearing gets worse,and i cant hear what you're saying,i hope you don't call me 'DEAF!'..please repeat what you said or write it down..

im sorry My Child,im getting older,when my knees get weaker,i hope you have the patience to help me get up,like how i used to help you while you were little,learning how to walk..

please bear with me,when i keep repeating myself like a broken record,i hope you just keep listening to me..please don't make fun of me or get sick of listening to me..do you remember when you were little and you wanted a balloon?you repeated yourself over and over until you got what you wanted!

please also pardon my smell..i smell like an old person.please don't force me to shower.my body is weak.Old people get sick easily when they're cold.i hope i don't groos you out...dont you remember when you were little?i used to chase you around because you didnt want to shower.. i hope you can be patient with me when i always cranky..it's all part of getting old.You'll understand when you're older..

and if you have spare time,i hope we can talk even for a few minutes..im always all by myself all the time and have no one to talk to..i know you're busy with your work..even if you're not interested in my stories,PLEASE have time for me..do you remember when you were little? i used to listen to your stories about your teddy bear..

when the time comes and i get ill and bedridden,i hope you have the patience to take care of me.. IM SORRY,if i accidentally wet the bed or make a mess,i hope you have th petience to take care of me during the last few moments of my life..

im not going to last much longer,anyway..when the time of my death comes,i hope you hold my hand and give me strength to face death..and don't worry my dear..when i finally meet our Creator,i will whisper in his ear to BLESS you..because you loved your MOM and DAD..

thank you so much for your care..WE LOVE YOU..

with much love,
MOM AND DAD
http://fysinc.com/images/old-people.jpg

Dan Tuhanmu telah perintahkan, supaya engkau tidak menyembah selainkan kepadaNya semata-mata dan hendaklah engkau berbuat baik kepada ibu bapa. Jika salah seorang dari keduanya atau kedua-duanya sekali, sampai kepada umur tua dalam jagaan dan peliharaanmu, maka janganlah engkau berkata kepada mereka (sebarang perkataan kasar) sekalipun perkataan “Ha” dan janganlah engkau menengking menyergah mereka, tetapi katakanlah kepada mereka perkataan yang mulia (yang bersopan santun).

Al-Isra’: 23


"Ya ALLAH ampunilah mereka ibu bapaku dan peliharalah mereka sepertimana mereka memeliharaku sejak ku kecil."

credit to ASHAARI AHMAD:)

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Sabtu, 23 April 2011

PERUBAHAN JANTINA DISEBABKAN TERAPI HORMON.. BIAR BETUL MAMAT NIH!

lelaki ini telah mengambil keputusan untuk menukar jantinanya dengan menggunakan terapi hormon..nauzubillah...tetapi lihat perubahan mendadak yang dialaminya..

amazing transformation02 Unbelievable Transformation

amazing transformation03 Unbelievable Transformation

amazing transformation04 Unbelievable Transformation

amazing transformation05 Unbelievable Transformation


amazing transformation08 Unbelievable Transformation

amazing transformation09 Unbelievable Transformation

amazing transformation10 Unbelievable Transformation


amazing transformation13 Unbelievable Transformation

amazing transformation19 Unbelievable Transformation

ok,selepas ini sila jangan terkejut..

amazing transformation30 Unbelievable Transformation

amazing transformation32 Unbelievable Transformation

amazing transformation39 Unbelievable Transformation

amazing transformation37 Unbelievable Transformation

Daripada Ibn Abbas r.a. bahawa (maksudnya): "Rasulullah s.a.w. melaknat kaum lelaki yg menyerupai atau berlagak spt wanita (al-mukhannathiin / al-mutasyabbihiin bi al-nisa') dan kaum wanita yg menyerupai / berlagak spt lelaki (al-mutarajjilaat / al-mutasyabbihat bi al-rijaal)" (Riwayat al-Bukhari)

wallahualam..


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

10 TEMAN LELAKI TERTERUK DI DUNIA!!

(tadi post,gambar tak keluar..chis!kena post balik)

teman lelaki?boyfriend?anda tahu perkataan itu bukan..tak semua lelaki dalam dunia ni baik.. woppss!lelaki,jangan marah saya kerana saya ada bukti..ini senarai 10 teman lelaki yang teruk di dunia,mungkin ada lagi,tapi ini yang hot.. *psstt...perempuan pun bukannya baik semuanya,saya akui:)*>>

1.JEBIDIAH JAMES STIPE-lelaki yang menggunakan teman wanitanya dan iklan online untuk mencabul wanita lain.

Jebidiah James Stipe: the ex boyfriend who used Craigslist to arrange woman's rape

2.DAVID SIMMONS- lelaki yang menghantar gambar seks bersama teman wanitanya kepada keluarga wanita tersebut sebagai kad Hari Krismas!


3.MICHAEL VINSON-lelaki yang merompak teman wanitanya yang hamil untuk mendapatkan duit membeli arak.

Michael Vinson: the boyfriend who robbed his pregnant girlfriend for beer money

4.JACOBY SMITH-lelaki yang membelasah teman wanitanya yang kudung tangan dan kaki kerana menghalangnya menonton tv(wanita tersebut hanya lalu dengan kerusi rodanya sahaja!)

Jacoby Smith: the boyfriend who beat up his armless, legless girlfriend in

5.DUANE LANG- lelaki yang menghidapi HIV+,tetapi memalsukan ujian HIV nya supaya dapat melakukan seks dengan teman wanitanya.

Duane Lang: the HIV+ man who faked HIV test to get his girlfriend into bed

6.SANTIAGO MARTINEZ-lelaki yang membunuh teman wanitanya kerana wanita tersebut enggan membantunya menguburkan mayat bekas teman wanitanya yang juga dibunuh oleh dia sendiri!! (kejadah laki nih!)


Santiago Martinez: the boyfriend who murdered girlfriend for refusing to help him bury previous girlfriend

7.EDTITION THOMPSON-lelaki yang merogol anak(11 tahun) teman wanitanya hingga hamil dan memalsukan kematiannya utk mengelakkannya daripada ditangkap.dia juga memaksa keluarganya untuk menjalankan upacara pengebumian palsu untuknya.

Edtition Thompson: the man who impregnated girlfriend's 11-year-old daughter, faked his death, fled home state, and had his family hold fake funeral

8.GRAYDON SMITH-lelaki yang memaksa teman wanitanya yang hamil(19 tahun) untuk menandatangani kontrak yang membenarkan dia memukul teman wanitanya itu!

Graydon Smith: the man who made his pregnant girlfriend sign a contract allowing him to pound her

9.teman lelaki Jennifer(tak tahu nama)-lelaki yang ingin memutuskan hubungan bersama teman wanitanya dengan meninggalkan nota besar di jalanraya yang sibuk!

Jennifer's boyfriend: the man who broke up with his girlfriend by leaving signs on a busy road

10. tambah sendiri..TEMAN LELAKI NURHANIM AZIZ- lelaki yang memukul anak teman wanitanya hingga maut.. yang ni saya pasti anda semua tahu..dan ia berlaku di MALAYSIA!

IBU mangsa, Siti Nurhanim Aziz dan datuknya, Aziz Sahar menunggu jenazah kanak-kanak itu di Hospital Kuala Kubu Bahru, semalam.

Wahai lelaki…wahai adam..Lindungilah hawa selagi kamu mampu, bukan menyakitinya.. Bimbingilah hawa di jalan Nur-Nya, bukan menyesatkannya...Wangikanlah mulutmu dengan nasihat hikmah, bukan meracuninya..

Wahai lelaki yang punya peranan besar, Jika benar kau mencintainya maka cintailah dia sepenuh hatimu..Jika benar kau kasih dan cintakan wanita itu, jagalah dia dgn baik, kasihanilah dia, lindungilah dia, bawalah dia ke jalan Allah, perbetulkan kesilapannya,terimalah kekurangannya, jadi imamnya dan redhalah padanya..

Hilangkanlah egomu karena itu api yg membenamkan nur kebahagiaan.
Ingatlah wahai lelaki..Moga dia menunggumu di syurga sebagai bidadarimu….wallahualam..

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

DUA KEMENANGAN DALAM SATU MALAM!!

alhamdulillah..malam tadi blogwalking sampai tengah malam..dan dikhabarkan dengan berita gembira pertama... 2nd place for TWINSCRAFTLIFE 1ST GIVEAWAY! hikhik... tak tahu pun hadiahnya sangat woo!! ingatkan hadiah kecik je..tapi bila tengok betul-betul...


Name: Koyange 1004 꼬양이천사
size: 16cm(w) X 16cm(H)
cek sini:)

hoyeah!!geng bertambah!!boleh tahan gak besar dia..16 cm..hurmm.. thanks to TWINSCRAFTLIFE!! anda perlu membeli belah di sini kerana semua produk yang dikeluarkan sangat comel dan berkualiti.. nanti bila dah boleh shopping online,nak shopping kat sini la! bertekad!!

then!KAK MANIS MISZ pulak buat aku happy! walaweh...menang dan dapat hadiah ni..


what!gelang berlian putih!!dapat tambah geng gelang lagi!!thanks akak manis!!

nantikan kedatangannya dan aku akan upload nanti ok..

p/s:tak sabar nak tunggu kawan baru!!hik~


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

[VIDEO] MAHARAJA LAWAK MINGGU KE-4 (JOZAN, NABIL, JAMBU )

selepas pelbagai isu yang dikeluarkan,Maharaja Lawak tetap tayang kat Astro Warna.. jadi, yang takde pakej Mustika ni terpaksa la tunggu kat Youtube je T___T..takpe la..ok!jom layan 3 persembahan terbaik untuk minggu ini!!

JAMBU!



NABIL!!


JOZAN!!



yang tersingkir siapa???? ALEX!!! what?AMIR masih di situ?? haish~~~~

(post sebelum ini> DESPICABLE ME..KASIH BAPA YANG TIADA TARA! 9WAJIB TONTON OK!)

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Jumaat, 22 April 2011

DESPICABLE ME.. KASIH BAPA YANG TIADA TARA (WAJIB TONTON OK!)

http://www.razorfine.com/wp-content/uploads/2010/08/despicable-me-poster.jpg

mesti ada antara anda yang dah tonton filem ni kan,sebab ia dikeluarkan pada tahun 2010.. nak sarankan anda supaya tonton filem ni sebab ia mempunyai nilai yang cukup touching..

filem ni mengisahkan seorang penjahat dunia yang menggunakan tiga orang kanak-kanak yatim piatu sebagai umpan untuk menjayakan misinya.Namun,tanpa dia sedari,kehadiran tiga beradik ini telah mengubah kehidupannya..

http://www.filmofilia.com/wp-content/uploads/2010/04/despicable_me.jpg

kelakar,dan penuh nilai..cerita yang ringkas tapi bermakna..so,kepada yang selalu download filem kat Torrent ke,IDM ke, download citer ni ok! kepada yang dah tengok,setuju atau tak kalau saya kata budak ni comel?hehe

Agnes in Despicable Me review

SUPERBAD,SUPERDAD!!



p/s:jangan cakap aku lambat promote ok!heee~ pssttt..aku menangis di akhir cerita ni..hik~

(post sebelum ini> KAD UNDANGAN PERKAHWINAN YANG KREATIF! BUKAN ZED ZAIDI JE!! )

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

SEMAKAN UJIAN MEDSI!

assalamualaikum..haa..kepada calon-calon yang mohon upu haritu,macam mana?dah cek dah kena amik ujian MEDSI kat mana?tak cek lagi? ok,ok... KLIK LAJU-LAJU KAT SINI:) semoga berjaya ok..


saya doakan semoga saya dan calon-calon yang layak menduduki ujian tu berjaya hendaknya..AMIN.. mungkin ada rezeki kita nanti,kita jumpa kat U yang sama..sape tau kan?? InsyaAllah..:)kepada yang tak berjaya,JANGAN RISAU! mak saya selalu pesan..

"mungkin kita selalu harapkan sesuatu yang kita rasakan itulah yang terbaik untuk kita,tapi kalau apa yang kita impikan tak dapat,kita kena ingat,Allah Maha Mengetahui,dan dia dah sediakan jalan yang lebih baik untuk kita tanpa kita sedari:)"

YA ALLAH,KURNIAKANLAH KAMI MASA DEPAN YANG CERAH DI DUNIA DAN DI AKHIRAT..

p/s:sape dapat kat SMK ROMPIN?jumpa kat sana ok!:D
terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

KAD UNDANGAN PERKAHWINAN YANG KREATIF! (BUKAN ZED ZAIDI JE )

nak dekat-dekat musim cuti ni mesti akan dapat banyak kad undangan perkahwinan kan? tahniah diucapkan kepada semua pengantin baru!! semoga hubungan yang terbina kekal bersama kasih-Nya..tapi dalam banyak-banyak kad yang dapat tu,ada tak yang ala-ala macam ni?? kreatif dan sweet kan?:)

1.WITH PHOTOS

With Photos  Wedding Invitation


2.WEDDING INVITATION RSVP

Wedding Invitation RSVP Wedding Invitation

3.SCROLL

Scroll Wedding Invitation

4.SAVE THE DATE

Save the Date Wedding Invitation

5.HANDMADE

Handmade Wedding Invitation


6.DIY

DIY Wedding Invitation

7.IN THE BOX

Box  Wedding Invitation

8.FAN

Fan   Wedding Invitation


9.MR & MRS ANDERSON(tengok betul-betul,mereka bukan Brad Pitt dan AJ)

Mr. and Mrs. Anderson Creative Wedding Invitation Examples

10.FACEBOOK STYLE(ZED ZAIDI PUNYA!!)


SELAMAT PENGANTIN BARU!!!!

(post sebelum ini> JANGAN TULIS NAMA PADA POKOK! )


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Khamis, 21 April 2011

JANGAN TULIS NAMA PADA POKOK!

masa zaman muda-muda dulu,mesti ada antara kita yang pernah menulis nama pada pokok atau daun kan?kononnya sebagai tanda ingatan.. sweet la kiranya..jom baca kisah ini..

http://greenprophet.files.wordpress.com/2007/12/tree-planting-green-prophet.jpg

Tersebutlah kisah seorang pemuda yang bernama Jebon. Kerjayanya ialah mencuri, merompak dan pecah rumah.Pada suatu hari dia bersama beberapa kawan telah merompak sebuah bank di ibu kota. Mereka semua menjadi buruan polis. Si Jebon telah melarikan diri di kawasan dusun yang terdapat di kampungnya. Setelah menyembunyikan hasil rompakannya dia pun bersandar pada sebatang pokok besar dan entah macam mana dia pun terfikir bagaimana dia boleh menjadi seorang perompak dan kerja2 mencuri.

Tiba-tiba dia terpandang satu tulisan pada batang pokok tersebut yang bertulis "JEBON". dia terperanjat kerana itu adalah namanya.....barulah dia sedar bahawa tulisan itu dia sendiri yang tulis semasa berumur 9 tahun dan pokok itu pun masih kecil lagi. Kini setelah 25 tahun berlalu dan umurnya kini telah mencecah 34 tahun...tulisan tersebut telah ikut membesar seperti mana pokok itu membesar.

KINI barulah si Jebon sedar bahawa apa yang diperbuat hari ini adalah kebiasaan yang dibuat sejak dari kecil dahulu....Jika di alam sekolah rendah dahulu dia sering mencuri pensil, pembaris dan buku kawannya. Semasa di sekolah menengah pula kegiatan mencurinya semakin besar iaitu sudah pandai mencuri basikal, motosikal dan duit kawannya......KINI si Jebon telah insaf dan menyerah diri pada pihak polis dan berjanji pada dirinya tidak akan mengulangi lagi perbuatannya itu. DAN jika dia mempunyai anak dia akan memastikan/memberi ajaran yang baik kepada anak2nya agar tidak membiasakan diri dengan perkara-perkara yang bertentangan dengan Aturan Tuhan dan Undang-undang Negara........

(cerita ini adalah rekaan semata dan tidak ada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah pergi)

ingat..bermula sesuatu yang besar itu asalnya dari yang kecil, yang tinggi itu dari yang rendah,yang banyak itu dari yang sedikit,yang terang itu dari yang gelap. MAKA perangai seseorang itu terbentuk adalah dari kebiasaan.....wallahualam..
http://farm3.static.flickr.com/2360/2403249501_a57876dcb8.jpg

psstt..tajuk macam takde kena mengena je kan?hehehe~

(post sebelum ini> MAK!NAK ANK KUCING NI BOLEH?! )
terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Rabu, 20 April 2011

[GAMBAR] MAK!NAK ANAK KUCING NI BOLEH??


MAK,BOLEH TAK KITA BELA ANAK KUCING NI?
MIMI RASA DIA SUKA MIMI!!:)

peringatan:pastikan anak-anak anda betul-betul MAMPU menjaga haiwan sebelum membenarkan mereka membelanya!

just for fun!:D

(post sebelum ini> KALAU BORING DALAM KELAS,KORANG BOLEH KE MELUKIS SAMPAI MACAM NI?? )

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...