Rabu, 16 Januari 2013

[GAMBAR] COOL-WALLET: 3 GAJET DALAM SATU PERANTI. KAU MAMPU??

Salam cuti semester semua! seronok nampaknya.. hehehe.. menghabiskan masa sendirian di bilik, terjumpa info ohsem ni. check this out!
CoolWallet, sebuah peranti hebat yang diilhamkan oleh Claudia Copersito dari Clocop Design telah menarik perhatian dunia dengan keunikkannya. tahu tak, benda ni ada 3 gajet. Telefon pintar, Note, dan Tablet yang boleh dilipat dan berupa sebuah wallet! Lagi satu, bila ia dibuka, ia jadi tablet, bila dilipat satu, jadi Note, dan paling ohsem, salah satu skrin tu boleh ditanggalkan dan jadi telefon woo... jom usha-usha...

p/s: dunia kini memang dah tiada sempadan :)
post sebelum ini:

SEMBANG JUMAAT: HARI INI HARI JUMAAT


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Jumaat, 11 Januari 2013

SEMBANG JUMAAT: HARI INI HARI JUMAAT

Perjalanan SEMBANG JUMAAT diteruskan lagi walau terkadang tersasar juga waktunya.. aduhh..
"Wahai orang-orang yang beriman! Apabila diserukan azan (bang) untuk mengerjakan sembahyang pada hari Jumaat, maka segeralah kamu pergi (ke masjid) untuk mengingati Allah (dengan mengerjakan sembahyang jumaat) dan tinggalkanlah berjual-beli (pada saat itu); yang demikian adalah baik bagi kamu, jika kamu mengetahui (hakikat yang sebenarnya)"

(Surah Al-Jumu'ah ayat 9)

Tiada apa yang dapat dijelaskan lagi kerana potongan indah ini telah terang akan suruhan-Nya. Semoga imamku nanti menjaga tuntutan 5 waktunya dan cakna dengan solat penghulu segala harinya. kerana aku tahu, berapa ramai yang di luar sana termasuk aku sendiri sedang berusaha keras menjaga yang itu. Kerana itu, harapan aku untuk punya sepasang tangan pembimbing, membawaku dan zuriat keturunannya berjalan tenang di persisir pantai keredhaan-Nya.
alt
post sebelum ini:

[GAMBAR] PAMERAN LUKISAN 3D DI CHINA. HEBAT TU!!




terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Sabtu, 5 Januari 2013

[GAMBAR] PAMERAN LUKISAN 3D DI CHINA. HEBAT TU!!

Tengah-tengah sibuk ber'final exam' ni, kita berehat seketika ok :)
Suatu pameran hebat di sebuah shopping mall sekitar Tianjin,China menarik banyak mata untuk menyinggah. hohoho.. kalau ada kat Malaysia ni, ohsem jugak kan? Lukisan 3D tu!! teknik lukisan yang digunakan ialah teknik anamorphosis. Zoom in gambar!!
"Fikirkan hal-hal yang paling hebat,Dan engkau akan menjadi terhebat. Tetapkan akal pada hal tertinggi, dan engkau akan mencapai yang tertinggi."
p/s: agak-agak kalau letak menda alah ni kat sepanjang jalan nak ke kuliah, sampai tak ke kuliah pada masanya? heee~
post sebelum ini:

NAK CAKAP OMPUTEH SKIT!!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Jumaat, 4 Januari 2013

NAK CAKAP OMPUTEH SKIT!!

We live in a fairytale...
That start with once upon a time...
Where I vow to help you love life now and after...
To have the patience to love demands...
To speak when words are needed...
And share the silence when there are not...
And to live in the warmth of your heart...
And always call it home...
And the tale shall end with happily ever after...
I hope...
Until JANNAH InsyaAllah...
post sebelum ini:

BATU FERRINGGI ERATKAN KAMI!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Rabu, 2 Januari 2013

BATU FERRINGGI ERATKAN KAMI!

Salam minggu peperiksaan dan minggu pertama persekolahan. Excited? Risau? It's ok, semuanya akan jadi ok nanti. (ayat nak sedapkan hati.. pfftt~) baiklah, menjelang minggu peperiksaan akhir semester ini, sempat juga mengambil sedikit masa untuk mencari ketenangan. Peringatan! jangan diajak si aku ini berjalan, kerana PASTI akan menambahkan jumlah ahli yang terlibat. pantang diajak. hahaha.. 
Rombongan tak formal disertai MT MPD Saujana dan Kak Peah yang totally sangat awesome! owh, pesanan daripada beliau, sesiapa yang agak-agak dah besedia mencari suri hati menjelang 2016 kelak, calon anda di sini... hihihi ( Kak Peah, janji dah ditunaikan, promote habis ni!! hahaha. jangan marah naa :) ) 
Sejam di atas motor, kejang kaki akhirnya terbalas bila sampai di Batu Ferringgi tu. Indah ciptaan-Nya memang tak terungkap. Terima kasih bawa jalan-jalan..hihihi. Ok, zoom gambar yok! gambar dalam air terpaksa ditapis.. :)
perjalanan hidup dalam MPDS masih belum selesai, dan insyaAllah ukhwah itu sesekali tidak akan putus. Memang pernah mengeluh, pernah menangis, pernah marah, dan macam-macam pernah lagi. tapi rasa itu terselimut rapi oleh rasa gembira, gelak ketawa, keterharuan, kepuasan hasil kerja, dan genggaman tangan yang erat bersama empat tangan hebat ini. Seupaya mungkin mengasuh bakal tangan-tangan hebat yang sebanyak 31 pasang itu. Mungkin kaki ini menggeletar rapuh gamaknya andai tiada mereka. 
MEREKA SUMBER KEKUATAN SI AKU INI.
p/s: apa akan berlaku kepada Batu Ferringgi 10 tahun akan datang?
post sebelum ini:

ST JOHN DAN JANJI DITEPATI PM ITU


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...