Ahad, 23 Jun 2013

JEREBU DAN DENDAM

Merentas ke seberang buat seketika mencari jalan keluar untuk pulang ke Johor tak lama lagi. Terpana melihat pandangan yang mula dikaburi kabus kiriman jiran dari negara seberang, Itu kata mereka. Tapi aku percaya negara sendiri menyumbang sedikit sebanyak kepada fenomena ini. 
'Eh, jerebu ke??! abis tak nampak bangunan!' pintaku seakan prihatin dengan pencemaran yang kian gah melanda. Minta perhatian mungkin.
'Taklah... depa FOGGING tu..' 
perliannya mendalam.
Mulai saat itu, azam aku hanya satu. mencari masa untuk membalas dendam kepada si dia itu. Aku pasti! 
p/s- terima kasih anda atas segala kebaikan. di atas ini hanya gurauanku daripada sahabat kepada sahabat. 
post sebelum ini-

[GAMBAR] STRATEGI KEMPEN MENDERMA PAKAIAN


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

[GAMBAR] STRATEGI KEMPEN MENDERMA PAKAIAN

Bismillahirahmanirohim..

p/s- Nifsu Syaaban here it come. 
Post sebelum ini-

[VIDEO] BULAN MEWAKILI HATIKU. BENAR


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Rabu, 19 Jun 2013

[VIDEO] BULAN MEWAKILI HATIKU. BENAR.

  
Lagu- Bulan Mewakili Hatiku
Penyanyi- Ustaz Mad China
你问我爱你有多深 (ni wen wo ai ni you duo shen)-Engkau bertanya betapa aku mencintaimu?
我爱你有几分 (wo ai ni you ji fen)-Aku mencintaimu setakat mana?

我的情也真 (wo de qing ye zhen)- Perasaanku adalah ikhlas

我的爱也真 (wo de ai ye zhen) - Cintaku juga benar

月亮代表我的心 (yue liang dai biao wo de xin)- Bulan mewakili hatiku

你问我爱你有多深 (ni wen wo ai ni you duo shen)-Engkau bertanya betapa aku mencintaimu?
我爱你有几分 (wo ai ni you ji fen)-Aku mencintaimu setakat mana?

我的情不移 (wo de qing bu yi)- Perasaanku terus utuh

我的爱不变 (wo de ai bu bian)- Cintaku takkan berubah
月亮代表我的心 (yue liang dai biao wo de xin)- Bulan mewakili hatiku

轻轻的一个吻 (qing qing de yi ge wen)- Kata-katanya lembut
经打动我的心 (yi jing da dong wo de xin)- Telah memikat hatiku
深深的一段情 (shen shen de yi duan qing)- Perasaan yang terus mendalam
教我思念到如今 (jiao wo si nian dao ru jin)- Membuatku merinduimu hingga kini

你问我爱你有多深 (ni wen wo ai ni you duo shen)-Engkau bertanya betapa aku mencintaimu?
我爱你有几分 (wo ai ni you ji fen)-Aku mencintaimu setakat mana?

你去想一想 (ni qu xiang yi xiang)-Kau pergi brfikir sejenak

你去看一看 (ni qu kan yi kan)- Kau pergi lihat sebentar
月亮代表我的 (yue liang dai biao wo de xin)- Bulan mewakili hati
Lagu ini aku nyanyikan di samping sahabat mata sepetku, tersenyum dia sebelum menyambung alunanku yang terkadang lari dari linguistik kaum mereka. Kagum katanya melihat aku nyanyi lagu ini. Kukatakan isi lagunya buat aku ingin selalu mendendangkan lagu ini. 
'nanti kamu boleh nyanyi lagu ini masa dinner!'
'ish. taknak la! hmm.. boleh, kalau kita nyanyi sama-sama..hihihi..'
ketawa si mata empat itu. dalam hati aku mohon semoga dia lupa kata-kataku itu semasa makan malam nanti. Lagu ni tiada kena mengena dengan isu politik ok. sekadar kudapan telinga
p/s-Terima kasih kepada pemberi lagu.
post sebelum ini-

[GAMBAR] MUG KREATIF. SHUT UP AND TAKE MY MONEY!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Selasa, 18 Jun 2013

[GAMBAR] MUG KREATIF. SHUT UP AND TAKE MY MONEY!

comel.. mug untuk gamer
Lego Mug. SYED IKHMAL!! ^_^
Boleh tulis memo lagi
Mug look alike toilet
Style habis mug ini
Mug yang ada mood 
Boleh letak cookies
err...-_-''
jadi.. korang suka yang mana?
POST SEBELUM INI-

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

DI SATU SUDUT DUNIA YANG LAIN

Meanwhile in a Parallel Universe
post sebelum ini-

[GAMBAR] BAPA LUKIS KARTUN BERBEZA SETIAP HARI DEMI ANAK. COOL!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Isnin, 17 Jun 2013

[GAMBAR] BAPA LUKIS KARTUN BERBEZA SETIAP HARI DEMI ANAK. COOL!

Rentetan post HARI BAPA semalam, sedikit perkongsian petang. Sekali lagi, SELAMAT HARI BAPA SEDUNIA!!
post sebelum ini-

SELAMAT HARI AYAH


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Ahad, 16 Jun 2013

SELAMAT HARI AYAH


aku bukan yang terbaik antara kita, hadis pun copy paste je. 
Rasulullah pernah bersabda
'sesiapa yang mempunyai anak perempuan dan bersabar dalam mengurus dan menanggung kesusahan kerananya, maka dia dianugerahkan syurga kerana membahagiakannya'
(Riwayat Ahmad)
ternyata kasih ayah lebih dari itu. bersabar dengan kerenah si perempuan yang seorang ini, ayah sangat bagus dalam hal itu. dia lelaki pertama hadir dalam hidup ini. berusaha apa saja demi aku yang tak seberapa ini. dan kasih itu diteruskan oleh Along. ya, seramai mana pun lelaki yang dibariskan di hadapan aku, even Aiman Azlan pun terselit di situ (ok,terlebih sudah). aku akan tarik dua insan ini untuk berada di samping aku. 
SELAMAT HARI BAPA, AYAH. semoga dipermudahkan segala urusan, diselesaikan segala masalah, diberkati usaha ayah, kerana ayah dah banyak mudahkan, selesaikan, dan berkati hidup anak ayah ini. semoga ayah sihat selalu. Wawa Sayang Ayah.
post sebelum ini

MUZIUM BAWAH LAUT OLEH JASON DECAIRES TAYLOR


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Jumaat, 7 Jun 2013

MUZIUM BAWAH LAUT OLEH JASON DECAIRES TAYLOR










Post sebelum ini:

APA MASALAH DENGAN IKLAN COLGATE INI??


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

.

tipu kalau aku katakan aku tak rindukan kau
cuma aku tiada kata untuk lafazkannya
tipu kalau aku kata kenangan kau dah jauh ke pulau
sebab sisa kasih itu jadi penguatnya
biarlah andai itu rasa sendiri
lebih bahagia jika ia disambut kembali

kata orang, manusia tiada yang sempurna
khilaf aku, khilaf kau, 
kita sama. tapi aku mungkin lebih khilafnya
kerna aku tidak sesempurna manusia, 

malam selalu dengki padaku
bila ia tiba, ia heret dahan kenangan itu bersama
bawa aku lena bersamanya

jika kau biarkan, aku menurut seperti mahumu
aku masih teruskan hidup
bukan kerana aku baik, 
jauh sekali kerana aku alim, tidak!!
tapi kerana kau pernah hadir sebagai sesuatu yang bermakna dalam hidup aku


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...