Khamis, 13 Januari 2011

~meREka TEtAp maKHluK-NyA~

salam keindahan dunia:)

hari ini balik kampung
ziarah atok..
aku suka balik kampung
sebab dapat jumpa atok
(chewah!cucu yang baik!!)
selain tu,
ada something yang special
bila aku balik rumah atok..

>haiwan belaan atok:)
apa?
as usual,
tak sah la kalo kat kampung tak de makhluk ni..

AYAM..
biasa je

ada lagi..

RABBIT!!
mula-mula 2 ekor je..
tapi sebab diorang(diorang?)
takde keje,
so,kaumnya bertambah
menjadi 8 ekor!!
perghh..
dah la comel,
rasa nak seludup sekor bawak balik..

ok,next!

HAMSTER!!
ok,serius sangat cute!
semuanya berjumlah
12 ekor sebelum ini
campur cucu cicit dia..
:)

ok,yang in paling istimewa..


nampak biasa je?
oh,tidak,tidak..
zoom in~

nampak?
ya,anak kucing ni buta..
biji mata dia takde
sedih kan tengok..
yang ni pun sama,tapi sebelah je buta..
so,disebabkan faktor apa ye?
keturunan?
no,mama dia sihat walafiat..mata dia besar punya!
teruja orang amik pic dia..

bila aku tengok anak kucing tu,
rasa sediah sangat
even kita mungkin tak tahu perasaan dia
tapi kita dapat tahu kesukaran dia untuk hidup
buta sejak lahir

tapi korang jangan ingat dia tak aktif,
dia paling suka melompat-lompat
bila dengar bunyi..
lagi-lagi bila dengar orang jalan..
dan aku perhatikan
deria pendengaran dan ingatan dia sangat alert
bila dia terjatuh dalam longkang
atau terhantuk kat dinding
dia akan ingat tempat tu..
dan percaye la
lepas tu dia takkan jatuh or terhantuk lagi




penat lepas bermain...

itulah kuasa Tuhan..
setiap apa yang dicipta-Nya
pasti ada hikmah yang kita sendiri tak tahu..
meow,aku harap kau dapat terus membesar
seperti anak kucing yang lain..
kau lah penyeri hidup atok,
kau jangan risau,
mungkin saat ini hidup kau sukar
tapi percayalah
bila sampai waktunya
kau akan mengecapi bahagia
kerana
KAU TETAP MAKHLUK-NYA:)

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

6 ulasan:

  1. ok..
    kak no suka... waaa..
    mengalir air mata ni..hhukhuk

    BalasPadam
  2. uuu, nak nangis boleh tak tengok kucen buta tu...bersyukurlah kite sbb kite sempurna..alhamdulillah

    BalasPadam
  3. sian kucin tu tp cumel..sayangg kucing juga :)

    BalasPadam
  4. kak no:itu kcing anda yg comel!!:)

    BalasPadam
  5. sarah:betul..betul..alhamdulillah

    BalasPadam
  6. tihara:kcing bnatang ksayangan nabi..:) comel~

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...