Khamis, 27 Januari 2011

KEGUNAAN LAIN HANDSET:)

salam keindahan dunia:)
hari ni nak cerita pasal handset
ya!handset korang tu laa..
korang pakai handset apa ek?
mesti yang mahal2 kan..
iphone sudah tentu la kan..
waa...

tapi,
korang tau tak
tanpa korang sedari
teknologi yang dicipta untuk tujuan komunikasi ni kadang2
ada kegunaan lain
apa dia?
meh tengok..

1>>PENGGANTI LILIN MASA BLACKOUT
-mesti pernah berlaku kan?hahaha
masa tengah syiok layan tv or on9
tiba-tiba takde letrik...
terus korang(termasuk aku)
capai handset untuk cari lilin..
sebab biasanya jarak korang dengan handset lebih dekat berbanding lilin..kikiki
yang dalam tandas pun cari handset gak(jap,korang bawak handset masuk toilet??!!!)
sape nampak handset saya???

2>>PENGGANTI JAM LOCENG
-percaya atau tak
kebanyakan orang lebih dengar cakap handset dari jam loceng..
lagipun alarm ada macam2 bunyi..
jam loceng bunyi dia kring!!!!!!! tu je
tak pun..teett..teett
mana la orang nak bangun..
jadi handset penggantinya..
ish..ish..kecik hati incik jam loceng
sampai hati korang:(

guna ni mungkin lebih mujarab..

3>>UKURAN STATUS KEWANGAN
-yang ni memang tak dapat dinafikan
kalau tengok orang pakai iphone
mesti ada yang cakap
'perrgghh..iphone tuee..mesti gaji dia besau'
padahal korang tak tau,
hutang je iphone tu..teeett!
tapi kalau orang yang pakai handset cikai
setakat boleh call n msg je
'hekeleh!ko tau tak,budak tadika je yang guna handset ni!'
tapi korang tak perasan dompet dia kat dalam poket tu tebal macam kamus Dewan
aku ada iphone 4,korang ada??!!

4>>GANGGUAN MASA SOLAT JEMAAH
-ya!yang ini telah berlaku!!
masa aku di PLKN,
hari sabtu kami dapat pegang handset..
masa solat isyak
tengah khusyuk solat nih..sunyi je sebab dah rakaat last..
tetiba dengar ringtone
'abang,angkat la call ayang,rinnnndddduu laaa,muuaahh!'
gila ko,mau tak terbarai gelak..
ish!tak concentrate nak solat..

tu kira ok lagi..
yang bunyi
'jingel bell..jingel bell..'
haduiyai...
pastikan handset anda silent sebelum melangkah ke masjid:)

oh ye tambahan!
5>>PENYEBAR VIRUS NEGATIF!
-handset digunakan untuk menyebar dan melayari
benda yang tak sepatutnya
contoh!
seks,fitnah,dan segala bentuk penghinaan yang tak sepatutnya

jadi,kita sama-sama fikirkan..
entri ni hanya untuk berkongsi:)
korang rasa ada lagi tak kegunaan lain handset???
:)


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

4 ulasan:

  1. haha...lawak larh... yg carik lilin paling keno dengan den ni..

    BalasPadam
  2. hehehe.. lawak sguh note no 4 tu.. lawak2 jugak tp x elok sguh sbb leh mbantutkan solat org.. tringt gak ms zmn2 sek dok kt hostel.. time kt surau de geng lain wat lawak, ckp kuat2 lak tuh, kite yg tgh solat pon leh bantai gelaks skali.. ^_^

    thx ya follow my blog.. follow u back.. ^_^

    BalasPadam
  3. haha..mmg kalau bab2 kco orng solt,mmg bnyak cara..nk khusyuk tu yg susah..haish..:)
    orait!welcome!!:D

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...