Selasa, 2 Ogos 2011

5 SEBAB PERLU TONTON FILEM FLAT 3A

assalamualaikum..ok,ok..mengaku sebab lambat sikit tengok cerita ni..haha.. saya bukan kaki tengok wayang yang bila filem baru keluar,terus serbu..not me..



tapi,yang nak cerita kat sini tentang pegisian filem FLAT 3A,kira review la ni kan? ada beberapa pengajaran yang boleh diambil, cerita lain pun ada pengajaran jugak, tapi ni kita cerita pada FLAT 3A.. (ni kepada sesiapa yang dah tonton filem ni, yang belum, ce try tonton, ce try.. hehe)

1.JANGAN TERLALU PERCAYAKAN LELAKI.
- lebih2 lagi bila dah terlanjur(nauzubillah),kalau lelaki tu suruh gugurkan kandungan,dah nampak kat situ yang dia tak bertanggungjawab.. so,jangan biar cinta menutup mata hati kita. nka tekankan sikit,bila seorang lelaki sayangkan seorang perempuan,dia sepatutnya jaga perempuan tu supaya perempuan itu mampu menjadi teman hidupnya yang sempurna dalam ikatan yang sah.bukan rosakkanya.

2.JANGAN HANCURKAN KEBAHAGIAAN ORANG LAIN DEMI KEBAHAGIAAN KITA SENDIRI.
-orang lain pun nak hidup juga,dan bukan kita seorang je manusia dalam dunia ni..so,jangan dengki-dengki:)

3.JANGAN BERMAIN DENGAN ILMU KHURAFAT.
-yang ni sendiri tau padahnya.

4.SETIAP CERITA SERAM MESTI AKAN ADA HANTUNYA YANG MERANGKAK.
-tak paham kenapa... ^_^'

5.KALAU NAK CARI RUMAH UNTUK MENGINAP,CARILAH YANG ADA RUPA RUMAH, JANGAN CARI YANG RUPA GUDANG.. LAIN PULAK JADINYA NANTI.

review sendiri oleh Fadwa Daud..heeee~

p/s:tak suka pelakon utama yang lelaki tu,sejak dari cerita Epilog Syurga Cinta lagi..haish~

SIAPA CAKAP LELAKI TAK CEREWET MASA BERSHOPPING??


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

2 ulasan:

  1. hahahaha..tak leh tengok.... nnti skip skip skip.. hahaha..penakot punya orang. hahah

    BalasPadam
  2. @Jalut tu la pasal..nseb baik penonton tegar cite seram,da dpt agak da jlan cite dia..chewah!haha

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...