Khamis, 2 Jun 2011

BAS SEKOLAH DI INDIA.. BERSYUKURLAH WAHAI SEMUA

assalamualaikum..pernah tengok tak bas sekolah di India? India tergolong dalam negara yang mempunyai lebihan penduduk,menyebabkan negara mereka tidak mampu menampung keperluan hidup penduduknya dan mereka hidup dalam serba kekurangan..mari selami kehidupan pelajar di sana..




dah macam tong aiskrim dah..













even serba kekurangan,tak selesa,tapi budak-budak kat sana still nak jugak pergi sekolah.. cuba tengok negara kita,bas punya la luas,ada air-cond pulak tu, lepas tu ada jugak yang mak ayah hantar,naik kereta,itu pun still ada yang ponteng sekolah la, tak nak belajar la.. ambillah sedikit masa untuk muhasabah diri kita..

" Dan ingatlah tatkala tuhan kamu memberitahu, demi sesungguhnya jika kamu bersyukur nescaya aku akan tambahi nikmatku kepada kamu, dan demi sesungguhnya jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabku amatlah keras "

p/s:dulu selalu merungut sebab bas sekolah buruk la,itu la,ini la..sekarang dan insaf..ngee~ :)


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

1 ulasan:

  1. wlupun keadaan macam tu, rajin yea budak2 ni sekolah =)

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...