Isnin, 27 Julai 2015

TIPS GURU PRAKTIKAL LAGI

Jangan sesekali mengeluh jika diberi tugasan yang banyak. Penat memang penat. Tapi itu semua untuk mendidik kita. Kita ini orang baru dalam dunia pedidikan. Apa yang penting, sepanjang jalankan tugas, just enjoy yourself. Kalau kita enjoy, kita akan kurang rasa tertekan. Cuba didik diri untuk sentiasa positif.
Teringat lagi hari pertama berpraktikal, balik je rumah sewa, masing-masing terus lelap dalam bilik. Sunyi rumah sampai ke petang. Bangun saja, mandi, solat, dan lapar. Keluar pulak cari makan. Aduhai… Rindu!
Oh ya, sepanjang berpraktikal tu, jaga kesihatan, jaga kecantikan diri. Bukan suruh bersolek tebal. Jangan. Sekolah bukan pentas kecantikan. Tapi sekolah ialah pentas keperibadian. Ambil masa untuk treat diri sendiri. Makan makanan yang seimbang. JAGA SOLAT, HUBUNGAN DENGAN AL-QURAN. Itu penting.
Bawa lotion kegemaran anda ke sekolah.  Bilik guru yang sejuk dengan air-cond akan buatkan kulit kita kering.Saya? saya pilih VASELINE, ALOE FRESH. bau dia memang best. Lipbalm pun penting. Begitu juga wet tissues. Lagi satu! Botol air! Semua ini untuk keselesaaan kita sepanjang di sekolah. Biarlah orang nak cakap beg kita besar gedabak bawa ke sekolah, asalkan apa yang kita perlukan itu ada. tapi untuk lelaki pula, terpulang pada anda apa yang selesa bagi anda.

 post sebelum ini:

TIPS GURU PRAKTIKAL (SEPANJANG PRAKTIKAL)terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

0 KOMEN TERBAIK!:

Catat Ulasan

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...