Khamis, 11 Mac 2010

~OnlY OnE~



sekali lagi aku nak bermadah speaking...actually aku jumpe karya nie dalam 1 buku...

masa exam MUET,mata aku dah kelabu asyik baca buku muet aku tue...so,aku gi belakang kelas untuk mencuci mata tengok suasana luar kelas..then aku jumpa buku latihan muet nie,selak2 la skit2,ne la tau ada yang masuk ke(akhirnye satu pun x masuk,cheh!)tetiba! aku nmpak 1 latihan nie..baca,baca,baca dengan khusyuknyer..aku senu\yum..sedap poem nie,nape hanya diabadikan dalam buku latihan,tak dipopularkan??hurmmm~ke memang tak sedap??lantak la,kalo ikotkan aku,sedap je,sebab aku tak reti wat poem ni...so,aku amik alternatif untuk tambah entry aku dengan poem nie...lets check this out~

one song can spark a moment,
one flower can wake the dream,
one tree can start a forest,
one bird can herald spring,
one smile begins a friendship,
one handclap lifts a soul,
one star can guide a ship at sea,
one word can frame the goal,
one vote can change a nation,
one sunbeam lights a room,
one candle wipes out darkness,
one laugh will conquer gloom,
one step must start each journey,
one word must start each prayer,
one hope will raise our spirit,
one touch can show your care,
one voice can speak with wisdom,
one heart can know what's true,
one life can make a difference,
you see,it's up to you!!

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

0 KOMEN TERBAIK!:

Catat Ulasan

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...