Ahad, 7 Mac 2010

~diRtY jOb...PAndANganKu~

sape suka kotor??sume orang tak suke kan,aku pun tak suke..tapi,bila aku tonton dokumentari ni,aku baru sedar,kadang2 apa yang kita tak suke tue,tak sumenyer tak elok..ada jugak kebaikkannya...DIRTY JOB adalah dokumentari mengenai semua pekerjaan yang melibatkan kekotoran yang melampaui batasan!!aku yang tengok pun dah nak termuntah,inikan pulak orang yang buat benda tue..eeee..so,nak tau lebih lanjut,tonton la dokumentari nie kat DISCOVERY CHANNEL(aku suke channel nie!!!!)




rancangan ni skang dihoskan oleh MIKE ROWE..aku rase dia orang gila,sebab tak de perasaan geli langsung!!mungkin saraf untuk detect kegelian dia dah diputuskan untuk hoskan rancangan nie..hakhakhak..apepun,aku respect dia,dia skang dah digazetkan(diisytiharkan..aku praktikkan dr karangan BM ok..) sbg seorang yang kuat semangat..ntah bpe lama lg dia leh than ngan keje nie..(alaa!janji gaji masuk,poket penuh,kan..hehehe)


orang gila!!
mike rowe..


banyak episod2 yang wat aku termuntah..xthan..dia akan cari pekerjaan yang betul2 kotor tahap dewa!ada sekali tue,dia try keje kat bahagian pembersihan tandas awam..gila ah!aku rase orang2 kat sane btul2 pengotor mengalahkan tuuut..tuuutt.. tandas awam terbiar kat m'sia nie pun aku rase lagi bersih...x paham la msalah diorang nie,sian kat pembersih tandas awam..kalo aku la jd PM kat sane,aku dah bg anugerah penghargaan kat pembersih2 tandas awam..hadooii..manusia,manusia...

dalam banyak2 episod,aku tertarik satu babak dalam episod nie,masa mike gi bekerja kat kilang memproses tauhu..pengurus kilang tue,alex nama dia,bawak mike untuk mulakan kerja proses tauhu..start dari kcang soya sammmmpppaaaiii jadi tauhu yang lemah gemalai tue.. so,mulakan keje...

mase masukkan kcang dlm mesin pengisar,mike nie ada kecederaan tangan yg serius akibat kerja yang dia wat dalam episod sebelum nie,so,dia ckap kat alex.. "saya xleh angkat karung kacang nie,tangan saya cedera.." dan tnjukkan tangan dia kat alex..lepas tue,alex angkat tangan kiri dia dan tunjuk..jari hantu dia terputus!bahagian kuku dah xde! mike yang tengok, terkejut,terus "oh,wth..shit!!" alex gelak je..

rupenyer jari dia ilang sebab dimakan oleh mesin tue satu ketika dahulu..yang wat aku tertarik ialah..lepas tue,mike ckap kat kamera sambil urut dada.. "saya betul2 terkejut,saya ingat nak takutkan dia dengan kecederaan serius saya nie,tapi dia yang takutkan saya.." pastue dia ingatkan kat penonton "remember,when u lost your slippers,look at the one who don't have a feet.."..ayat tue macam pnah dengar kn... pandangan orang Barat yang akhirnya sume tue ada dalam ajaran Islam...so,
islam is perfect!!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

0 KOMEN TERBAIK!:

Catat Ulasan

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...