Isnin, 1 Februari 2010

HILANGNYA PERMATA SMK SELANCAR

29 JANUARI 2010...tarikh saat-saat perpisahan warga SMK Selancar dengan pengetua sekolah...TUAN HAJI SYED NOOH BIN SYED ABDULLAH..majlis perpisahan yang diadakan pada hari Jumaat ini meninggalkan seribu kenangan buat kami dan semestinya khas buat tuan pengetua..

pagi tue,majlis dimulakan dengan ucapan ketua pelajar,Fakhran(atan)...ayat demi ayat,menyentuh di kalbu(ayat tu amik dari cikgu sebenarnya..huhuhu)..di penghujung ucapan,atan meminta semua pelajar bangun lantas melaungkan
TERIMA KASIH, CIKGU!TERIMA KASIH,CIKGU!TERIMA KASIH,CIKGU!kata-kata keramat khas buat insan berjasa,tuan pengetua..

selepas ucapan demi ucapan,persembahan demi persembahan,satu persembahan yang bagiku cukup menyentuh hati walaupun kelakar,persembahan cikgu Hasnidi...dia nyanyi lagu Pelangi Petang,then,bebudak reramai follow dia nyanyi..penuh perasaan lak tue..halamak..manyak sedey maa...


Kumeniti awan yang kelabu
Kutempuhi lorong yang berliku
Mencari sinar yang menerangi
Kegelapanku

Kupercaya pasti suatu masa
Sang suria kan menyinar jua
Membawa harapan yang menggunung

Bersamanya...

Engkau tiba bagaikan pelangi
Tak bercahya namun kau berseri
Tapi cukup menghiburkan
Hati ini

Seharian waktu bersamamu
Tak terasa saat yang berlalu
Bagai pelangi petang kau kan pasti
Pergi jua...


SMK Selancar dah bernaung di bawah naungan seramai 5 orang pengetua(betul ke??hurmm)
-Pn. Hajah Maizun
-En. Steven Teo
-En. Asrudin
-En. Abdul Raub
-Tn. Haji Syed Nooh
lepas ni tak tau siapa pulak yang akan mengemudi bahtera SMK Selancar(ayat cikgu Rosli..hehehe)

apapun,masa penyampaian hadiah kepada tuan pengetua,neliau sempat menyampaikan amanat kepada Ketua Progen(wakil sampaikan hadiah kitorang)..dia pesan pada Raimy, "
pastikan awak dan kawan-kawan awak semua masuk U"...InsyaAllah,cikgu,akan kami usahakan..Amin..


kenangan Progen bersama tuan pengetua
28 Januari 2010..


bersama hasil ilham beliau
gerbang flora..
meriam Bujang Sadok..

terima kasih,cikgu...segala jasa dan kasih sayang cikgu takkan kami lupakan..semoga kita dapat bersua kembali andainya nyawa masih bersama jasad..semoga cikgu sentiasa sihat selalu,jangan lupakan anak didikmu disini apabila menjejakkan kaki ke sekolah lain..TERIMA KASIH,CIKGU!SYUKRAN JAZILAN........
dan ini satu tanda penghargaanku kepada tuan pengetua... terpaksa dirakam secara mnnual,sebab tak boleh nak di publishkan..haduiii :-(



terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

1 ulasan:

  1. Thanks for the help in this question. All ingenious is simple.

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...