Jumaat, 20 November 2009

PERSEKOLAHAN TERAKHIR!!

~HARI RABU~

tut,tut,tut......vibrate phone mengganggu konsentrasi aku yang ngah khusyuk online...
calling..
zulaika sks

"helo,assalamualaikum...ika,awat?"
"waalaikumsalam..wawa,ko dtang x sekolah esok??"
"datang je.insyaAllah..nape?"
"bebudak nie x datang laa.."
"yeke?nape lak?"
"diorang kena keluarkan duit biasiswa BKP esok,diorang keluar segamat reramai"
"owh..semua x datang?"
"ye la kot,so,camne?"
"aku datang je..ko datang la,nanti tinggal aku sesorang lak..hehehe"
"ok,insyaAllah aku datang"
"ok..jumpe esok ea,assalamualaikum.."
"waalaikumsalam"
hmm..kalau ramai x datang,cikgu nak mengajar ke?aku pn x pasti..tapi datang je laa..
MySpace

~KHAMIS~
start aku melangkah kat sekolah,aku x nampak langsung pelajar pakai baju purple..aiii..aku risau dah,xde lower 6 ke yang datang hari nie..mentang2 hari nie hari last..semua x datang dah..adduuhh..MySpace

haaa...aku dah nampak ayu,ika,syakila,remy dan syukor..ada jugak akhirnya..hehehe..
"wei,kita je ke yang datang??"
"lebih kurang la.."remy sengih jee..cet!camne nak belajar nie..ntah2 cikgu pn xde semangat nak mengajar..

masuk kelas.rasa cm datang sesorangf jee..sunyi dan sepi..kitorang jadi cam orang x betul dah sebab xtau nak wat peMySpace (takde sorang pun yang bagi cadangan untuk study..pelik kan??hehehe)
so,kitorang start laa membincangkan semua isu semasa(bersembang la mksudnye tue..hehehe)
"eh,mana lagi yang lain??"cikgu Rosli masuk..
"nampaknyer kami je la yang datang,cikgu.."
"hmm..kalau camtue,jom kita gi library.nak?"cikgu bagi cadangan..
"okeh!!"

lpas abis waktu BM,kitorang balik kelas...bosannyer..nak tau tahap kekosongan kelas aku cmne?camni....

kekosongan!!!!

hadoii...sunyinyer laa..masa rehat,kami turun berenam..kak2 upper 6 tegur,
"eh,korang je ke??"
"aah..yang lain gi keje..tambah pendapatan..hakhakhak.."remy jawab penuh confident..

lpas rehat,kami sambung bincang pasal assingment sejarah..sambil tue,makan kacang \,sorang beli sampai 3 bungkus..melantak laa kitorang dlm kelas tue...hasilnya...tadaa!!


sedap kacang nie..cayelaa!!

haa...punya la bosan dok dlm kelas..MySpacemasa last cikgu zainairita masuk..x mengajar pun..kami just tanye dia camne perjalanan kami bila dah keluar form 6 nanti..agak mencabar laa..tapi cikgu dahbagi kami semangat untuk terus stay kat form 6 walaupun ramai yang nak keluar.. MySpaceke kolej laa..politeknik laa..pe laa..tak kisah laa..

pic nie aku amik sorok2..nnt kantoi la aku bawak phone..
cikgu zainairita ngah bagi penerangan..

dan...kami pun nak balik dah...balik awal....pukul 2.00..kalau tak kena balik pukul 3.10..huhuhhu..eh,ada picture diorng,aku amik...hehehe..shuu..jangan bagitau sesape aku bawak phone ke sekolah..MySpacealaa..xpe,hari last..tak mengganggu pelajaran pun kan??aku masih pelajar yang berdisiplin dan baik...hohohohoho(perasan!!)

pelajar rajin ke sekolah..
ayu,syakila,me
syukor,remy
(ika amik pic nie,dia pemalu nak bergambar)

so,hari tue adalah rekod dalam kedatangan pelajar lower 6,6 orang je yang datang...hehehe..kami pelajar yang rajin...yea!!!(perasan lak)MySpacemaka bermul lah cuti persekolahan yang panjang..banyak bende boleh wat..tapi yang penting kena study gak sebab tahun depan kami akan menghadapi exam yang besar..STPM!!!so,gudluck!!!

assalamualaikum......



terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

0 KOMEN TERBAIK!:

Catat Ulasan

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...