Jumaat, 8 Mei 2009

LELAKI HANDSOME VS LELAKI TAK HANDSOME..

assalamualaikum..
ari nie aku terjumpa satu karya nie and aku rase ia menarik..hehe..terlebih dahulu MySpaceaku nk mntak maap laa kat sume lelaki,ini hanya la sekadar karya untuk menenangkan hati,kalo yg jadi x tenang hati dia bce karya nie,aku mintak maap sesangat,yee..pas nie jgn cari aku lak,abis aku..MySpacexpe laa..jom bce karya nie dulu,then kite wat kesimpulan apa yg nk dibuktikan sebenarnya..

Kalau lelaki handsome pendiam
Perempuan akan cakap: woow, cool giler…
Kalau lelaki tak handsome pendiam
Perempuan akan cakap: eh perasan bagus…

Kalau lelaki handsome berbuat jahat
Perempuan akan kata: nobody’s perfect
Kalau lelaki tak handsome berbuat jahat
Perempuan akan cakap: memang…. muka pun macam pecah rumah!
Kalau lelaki handsome menolong perempuan yg diganggu
Perempuan akan cakap: wah.. machonya.. macam hero filem!
Kalau lelaki tak handsome menolong perempuan yang diganggu
Perempuan akan kata: entah2 kawan dia…

Kalau lelaki handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: sepadan sangat…
Kalau lelaki tak handsome dapat perempuan cantik
Perempuan akan kata: mesti kena bomoh perempuan tuh!

Kalau lelaki handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata: jangan sedih, kan saya ada..
Kalau lelaki tak handsome ditinggal kekasih
Perempuan akan kata:…(terdiam, tapi telunjuknya meliuk-liuk dari atas ke bawah, patutlah, tengok saja luarannya)…
Kalau lelaki handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: perasaannya halus…penuh kasih sayang
Kalau lelaki tak handsome penyayang binatang
Perempuan akan cakap: sesama keluarga memang harus menyayangi…

Kalau lelaki handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: matching… hebat luar dalam
Kalau lelaki tak handsome bawa BMW
Perempuan akan cakap: bang, bosnya mana?…

Kalau lelaki handsome tak mau bergambar
Perempuan akan cakap: pasti takut kalau2 gambarnya tersebar
Kalau lelaki tak handsome tak mau bergambar
Perempuan akan kata: tak sanggup melihat hasilnya ya?…

Kalau lelaki handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap:ini barulah lelaki gentlemen
Kalau lelaki tak handsome menuang air ke gelas perempuan
Perempuan akan cakap: naluri pembantu, memang begitu….

Kalau lelaki handsome bersedih hati
Perempuan akan cakap: let me be your shoulder to cry on
Kalau lelaki tak handsome bersedih hati
Perempuan akan kata: kuat nangis!! lelaki ke bukan ni?
So..dah dpat dah pe yg nk ditunjukkan sebenarnya?hehe..sebenarnya karya nie bkan nk mengata lelaki,tapi nk mengata sikap perempuan zaman sekarang yg rata2nya hanya menilai lelaki dari segi luaran tanpa menyelami hati budi sebenar lelaki tersebut.jgan laa cmtue..terasee diaorang..MySpaceapapun wat kaum Hawa, kita kena tau yg rupa paras pasangan hidup tak menjanjikan kebahagiaan bagi kita,tetapi hati budi dan pegangan hidup itu yg amat penting..lagipun kita kena tahu bahawa setiap apa yg ALLAH ciptakan itu cantik,cuma pandangan manusia itu saja yg menilainya..wat lelaki, DON'T WORRY! YOU ALWAYS HANDSOME,GUYS!!BELIEVE IT!!MySpace
MySpace


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

1 ulasan:

  1. sinar tak membktikan apa2 tanpapunca .kata2 x mempamerkan unggul nya perasaan dijiwa.cukup lh allah dijadika sandarnya...alhamdulillah...sesungguhnya ukhwah e2 indah...

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...