Rabu, 6 Mei 2009

KESINGGUNGAN HATI YANG MEMBAWA KEINSAFAN DIRI..

assalamualaikum...
huhuhu..sbnrnye kan aku bkannye ape..ape?ape aku ckap nie..ish!susah tol laa nak ckap..MySpacehmm..cmni laa,biar aku trang dari awal..aritue ada laa kwan aku sorang nie msg ngan aku.. so,mamat nie tnye laa something yg aku susah nak jwab,psal agama islam..dia tnye aku sbb dia ckp aku nie bdk sk agama..tp msalahnye..bnde yg dia tnye tue terlalu..terlalu sensitif and bagi aku yg hanya laa seorang insan biasa nie x mmpu nak jwab ngan tpat..aku tkut kalo aku jwab kang,slah..sje je..mane leh men2 bab agama nie..so,aku ckap laa..'hmm..ssah nak trang laa sbb nie melibatkan agama and aku pn bkan nye tau dgn lbih mndalam pn ilmu islam..byak lg yg aku kne blaja..'then dia ckap...adoi..mmg ssah aku nk ckap..tp yg pastinye,apa yg dia jwab mmbuatkan aku sgat terasa n tersinggung..tp,xkan laa aku nk ckap aku terasa lak kan,so,aku just diam kan je laa..memula aku mmg mrah ngan dia sbb dia ckp stail berlagak n sng ckap dia ktuk sk agama..dia ckap ajaran sk agama same je ngan ajaran islam bdak drjah 6..mse tue aku rase sdih sgat,bkan sbb dia ktuk aku,tp..aku sdih sbb x mmpu nak pertahankan sk aku..MySpace bkan nk kate sk aku bgus sgt smpai xleh ktuk,cume bg aku,aku terhutang budi sgt ngan kehidupan kat smkap..ia byak mengubah cara hidup aku..mgkin org lain x nmpak,tp bg aku ia jlas dpan mata aku..mase tue aku terkejut sgt sbb aku x sangka dia snggup ckap mcm tue..i'm very shock..MySpace mcm dia bkan kwan yg aku knal dlu..pastue dia mule trang kat aku apa sbnarnye yg dia tanye.. rase mluat gak dengar ayat berlagak dia..MySpacelpas tue.............aku xtau nape aku asyik terpikir..sgat memberatkan otak..lelama aku sdar,MySpacebtul gak apa yg dia ckap..dia ckap,slame nie kite hanya ckap kita blaja smate2 krane ALLAH,tp kita msih megharapkan dnia..sbnarnye kita msih xtau ape mksud smata2 kerana ALLAH..kite kne cri..lame sgt aku pkir psal mende nie..dan aku sdar selame nie kite cume ckap kite ikhlas,tp kite sbnarnye x rase lg keikhlasan tue..wat yg dah merasai keikhlasan tue,ALHAMDULILLAH.. tp bg aku,aku masih perlu mencari erti sebenar keikhlasan dalam hidup aku nie sgar jadi lebih bermakna bg diri aku sndiri..then,aku akhirnye menerima laa ktukan dia tue..tp,yg psal ktuk sk tue mmg aku mrah..aku syang sk aku,smka x mcm yg dia pikir,n bkan sume bdk smka same..dia x tau ape yg aku rase hidup dlam cara hidup kat smk agama pahang.. hmm...wat kwan aku tue,thanks for your advise,MySpacetp aku still xleh trima ktukan ko tue,k..ape pun aku dah lame maafkan ko sbb aku tau ko jenis yg mcm mane.. hope kite semua beroleh rahmatNya..amin..
MySpace

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

2 ulasan:

  1. wawa..xpe2..
    aku pn sayang skolah aku..
    wlau apepn..org kate..kite yg skola kt situ..kan3..
    kite manusia biase...kdg tu..mgkin trlupa@ tlalai dgn ape yg kte dh blaja..

    sape laa..wat kecik hati wawa ni..
    isyhh..nk kne ni..
    hehe

    BalasPadam
  2. huhu..
    thanks,fren..
    tul pe ko ckap tue,kite syang sk kite..
    smkap forever in our heart!!

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...