Khamis, 7 Mei 2009

KARTUN??

assalamualaikum..
skang aku nak cite psal ..kartun!sbnarnye aku prangai bbudak gak,suke tgok kartun(lantak aa.. dah aku mnat,jgn nak gegelak aa)..huhuhu..pape je laa..tapi sbnarnye drpd cite kartun nie ada bende yg aku dpat blaja..haaa..pnah tgk cite nie x??emm..THE ROAD RUNNER SHOW..dlam cite nie ada sekor brung name Road Runner....dia nie mmg lari laju,suke wat bunyi Beep,beep..jdnye ada lak sekor haiwan nie name coyote yg suke kjar brung nie.... ape yg aku dpat blaja??haha..x knal erti ptus asa laa..kalo perasan laa,coyote tue x penah ptus asa utk dpatkan road runner tue..byak care dia wat tp sume yg dia wat sume kne kat dia blik..bom laa, batu laa,jatuh gaung la,tp bese laa,kartun..tp smpai skang dia still nak kjar brug tue walaupn dia tahu susah gile nak dpatkan burung tue....huhu..klaka pn ada..hakhak..

Lg satu,moral dia pn same je ngan cite road runner tue..nie,cite LOONEY TUNES..antara karakter dlm cite tue ada Bad Pussy Cat..walaupun ckap bersembur2 air liur..eee..kalo skali dia membebel,mmg basah!tp dia nak jugak tangkap Tweety tue.. ayat dia msti cam nie "i tought i saw a pussy cat!"
Haha..sterusnye..cite nie msti rmai orang mnat..NINJA BOY..cite psal 3 org ninja muda yg blaja kat sekolah ninja Nintama..shinbesuke makan..kirimarumata duitan.. rantaroumatang skit je dr dua orang tue..diorang nie mmg sgt lurus bendul,suke wat mslah kat cikgu diorang,cikgu doupengetua n hemohemo TAPI..
walaupun diorang tahu diorang tetap jugak nak terus blaja n terus belaja untuk jd ninja yg hebat..moralnya,walau apa pun yg terjadi,kita kene terus berusaha kerana kita mampu mengubah nasib kita sendiri kalau kita terus berusaha..
SO,apa yg aku nak maksudkan ialah jgn anggsp kartun hanya hiburan semata2..ambil la pengajaran drpd nya,mmg banyak pengajaran yg selama nie kita x perasan..bayak lg cite kartun yg ada pengajaran,aku cuma cerita kan mana yg aku mnat gila..jd,x salah kan kalau dalam hidup kita nie kita selitkan kartun sbagai hiburan n peringatan yg terhasil drpd imaginasi manusia..
so,enjoy our life..salam..


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

2 ulasan:

  1. aku tgk ninja boy je..
    huahuahua..

    BalasPadam
  2. hehehe...
    yg pnting kite lyan gak kartun..
    lyan..hehehe

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...