Jumaat, 29 Oktober 2010

`bAJu kURunG..sALah kEw??~

salam keindahan dunia semua..
hari yang indah kan?
ya,hari sentiasa indah x kira masa,
manusia ni je yg selalunya x indah2..
pelik..

penceritaan ttg apa yg berlaku hujung minggu lalu..
tempat kejadian:megamall KUANTAN
masa:x ingat,jam tertinggal time tu..hukeleh!

hujung minggu adalah time best utk family gi lepak sesama kan?
itu yg aku sefamily lakukan..
bercuti!!
so,Kuantan jadi pilihan
malas nk gi jjauh..

so,aku dan tentera2ku(adik2 aku la)
gi la tgk movie kat megamall(thanks ayah! :)
jangan pandang belakang congkak 2..
x best cm yg first..xtau nape
(mngkin sbb x sume fmily aku ada kot)
da abis movie,kua la kitorng..xkan nk tido stu kot
then,terserempak la aku dgn sahabat lama aku
mase kat SMKAP ddlu..
gurl tentunya..
dia ngan pkwe dia(maybe)
salam2,pluk2 cm jjak kasih jap..
then,soalan standard kua la..
"ko stdy ne skang?"
dan jawapannya x penting..

ni babak yg penting:

sahabat:lama kan kite x jmpe..haha
aku:aah kan..hahaha
sahabat:ko nk gi kenduri ke lpas ni?
aku:x la,nk balik bilik la..nape?
sahabat:owh..nape pakai bju kurung dtng mega nih?masuk panggung lak tu
aku:nape,xleh ke?
sahabat:xde laa..hahaha
*kami pun gelak bersama*
aku:nape ko tnye cmtu?plik ke pkai bju kurung?
sahabat:xde,aku saje tnye..hehehe(smbil btul2kan bju tshirt n suar jean dia)
then,pkwe msuk dlm babak ni
pkwe:pe la ayg ni,pkai bju kurung la cntik,mnis je b tgk
sahabat:eee..pe b nie..(wat muke majuk,chomel la knon)
pkwe:laa..tol la b ckp,nnt kte gi jlan,ayg pkai bju krung ea?
sahabat:b!!(cubit lengan pkwe dia)
aku ni da jd cm tunggul kat stu..
aku:ermm..aku blik dlu la weh,adk aku da tunggu tu..
dan kau terus memblahkan diri
sementara sahabat aku ngah sibuk marah pkwe dia..
pulak...

jadi...
sepanjang aku balik,aku pikir..
nape sahabat aku leh pkir smpai cmtue?
aku x nmpk lak ada signboard bgtau etika nk masuk panggung cmne..
ke aku yg rabun x nmpk??
korang ada nmpak?ada?ada?
kalo ada tolong bgtau aku ek...
kuang..kuang..kuang..

atau persoalan kedua,
pemikiran orng2 zman skang..
(aku orng zman dulu ke?haha)
bju tshirt lbh baik dari bju kurung?
sila jwb sape yg pandai!!

atau..
bju kurung utk time raya n kenduri je..
utk tmpat bebaik..
bkn utk tmpat mksiat..itu sudah tentu..
abis tu..
panggung??
ke panggung mmg tmpat maksiat???
tanda soal besar punyer..
angkat kening skit..
hurmmm..
renung2kan..

kepada sahabatku..
aku tak tau cmne anda leh berubah..
aku harapkan y terbaik utk anda..
(kalo dia ngan pkwe dia gaduh besar sbb hal tu,
aku x tau ea..x bersalah..hahaha)

p/s:kat mega mase tu ada persembahan artis,gile!kat tb dngr sedap,
depan2..........rase nk baling kasut,nsib bek kasut aku baru beli..
kau bernasib baik,artis..kuikuikuikui...


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

6 ulasan:

  1. Cinema bukan tempat maksiat,

    So tak salah pun if pkai baju kurung.

    Masalah mindset jea tu ;)

    BalasPadam
  2. tol 2...
    2 la masalahnyer remaja zman skrng..
    (wah,cara ckp cm da dewasa je..huhuhu)

    BalasPadam
  3. sis,ana post ur entry ea,tau3
    this link http://splendiferousandleisure.blogspot.com/2011/04/dah-memang-betul-kan.html

    BalasPadam
  4. boleh saja dear..sila..sila:)

    BalasPadam
  5. nasib baik kat pekan takde mega -,-
    hha..
    menarik entry ni..
    org zmn skrg byk ckp bnda yang sepatutnya tu kolot..
    tak sedar dri sendiri yang terlebih kolot..

    *betul ke ayat ni?macam berbelit pulak ;D

    BalasPadam
  6. cik riffa:betul tu..semoga kita semua dilindungi..

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...