Ahad, 24 Oktober 2010

~keINsafAN seSuaTU yAng peRLu~

entry yg ditulis bersama sebuah perasaan~

Maher Zain..
sape yg tak kenal dengan insan ni?
mmg tak mengikuti perkembangan semasa
(hehehe..sori)
suara insan ini sangat la menusuk di kalbu!sangat!
kurniaan Tuhan yg cukup indah..
menjadikannya seorang penyanyi yang cukup dikenali..
bersama pengisian di dalam lagunya
wat aku rasa sangat teruja ngan dia..

salah satu lagu yang bila aku dengar dan hayati,
meleleh beb!
sedih sesangat:(

InsyaAllah:Maher Zain

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That you are so alone
All you see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way


sebagai hamba-Nya,kita takkan pernah dapat lari daripada melakukan kesalahan
dosa yg sering dilakukan
walaupun kita pernah bertaubat,berjanji dengan-Nya
kita takkan buat lagi,
tapi,
semua tu mmg susah utk dikotakan..
sampai kkdang rasa malu nk meminta apa2 dari Dia,
kemudian aku mula sedar,
Tuhanku Maha Pengasih dan Penyayang,
Maha Pengampun..
'mintalah ampun daripadaNya,nescaya Dia akan ampunkan'
'sesorang' pernah berpesan pada aku,
sentiasa lakukan solat taubat dan hajat..
itu antara cara kita sentiasa menginsafi diri kita
menyedari siapa diri kita dan siapa DIA..

bila aku alpa dan lupa,
aku tau,Dia akan tegur dengan cara yg paling lembut,
atau Dia akan ambil sedikit sahaja Nikmat,
supaya aku sedar,yg aku dah semakin jauh dari Dia..
membuatkan aku ingin kembali dalam dakapan RahmatNya..
di kala susah dan senang
Tuhan aku Maha Penyayang!!
terima kasih Ya Allah..

*semoga hari esok dan seterusnya lebih baik daripada hari ini..AMIN~*

p/s:video ni xleh dikecilkan,aku da try,tapi xleh gak(mgkin aku yg buta IT kot..)
so,korang bawak la cursor korang utk ditekan twice kat video tu,
then,tgk kat youtube ok?set!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

0 KOMEN TERBAIK!:

Catat Ulasan

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...