Rabu, 11 Ogos 2010

~bILa rAMadhAn dATang lAGi:)~


tengok la....
Ramadhan da tiba..
sekian lama tunggu,
sampai pun:)

bila 'dia' datang lagi..
stat la kenderaan bruum braangg
depan umah aku,
lepas maghrib..
sume nak gi surau:)


bila 'dia' datang lagi..
bebudak da stat kumpul duit
nk beli mercun..
bunga api x men da skang,
x standard seh!
bila mk ayh gi surau,dirng pn nk ikot..
tp mmsing dapat poket baju n suar..
pnuh mercun..
mk ayah aku smpai kne wat sportcheck kat adik2 aku..
jumpa mercun,rampas!
da jd macam kat sekolah lak..
rampas barang haram..

bila 'dia' datang lagi..
mak aku akan bz pikir..
kuih raya pe nak wat??
nk wat bila??
kalo wat awl,ank2 dia akan telan dulu,
x sempat nk tunggu raya,
yg tinggal serdak2 je
kalo yg banyak pn,
kuih yg bbdak x minat..
hai,nasib laa..

bila 'dia' datang lagi..
tazkirah2 akan cite..
sume ttg kebaikan 'dia'
dan sume orang akan kembali teruja..
wlaupun sebelum n pnah dengar ttg 'dia'
da lupe la tue...

bila 'dia' datang lagi..
ari 1st tue..
nset aku x renti2 bunyi..
byk gile msg masuk..
sume wish selamat berpuasa..
yg da lama x msg aku pn anta gak..
mekasih bbyk la yek..
keje aku foward balik msg korng n send kat orng len:)
aku x kdekot kdit(nk bgtau nih!)

bila 'dia' datang lagi..
kat sekolah sume wat muke poyo..
konon2 x larat..
minta belas kasihan ckgu,
jgn bg homework byk sgt..
and cckgu akan jawab..
'ada saya kisah??!!"
kesian~

bila 'dia' datang lagi..
ayah aku akan stat moto pptang,
gi bazar..
kalo gi segamat,
dia mst dptkan ayam percik..
dan mmcm lagi..
sedapnyer~

bila ''dia' datang lagi..
sume umat islam
cube rebut peluang..
sbb 'dia' datang bawak bonus skali!
malam keberkatan tue..
sume mslim nak bonus tue..
tp hanya pemenang terpilih je yang akan dpt:(
aku teringin gak nk bonus tue..

dan...

bila 'dia' datang lagi..
aku baru sedar..
aku akan tempuhinya
tanpa sesorang yg da jauh dari fmily aku
dulu ada along sblah aku
bkak pose ssame..
n dia akan marah fahim sbb amik lauk bbyak..
dia gak la orng ygg paling lmbat bngun ppgi,
sampai mk bsing..
huhuhu..
tapi skang dia kat sane nuu..
tempat orang..
rase len laa:(
selamat berpuasa along..
best arr bukak pose awl..
chiss!!
tapi jgn jeles..
kat sni mk yg masakkan..
anda di sana msak sendri..
ha nk nangis la tue..
x gentleman lngsung..
hakhakhak:(

SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK YANG MULIA:)



terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

5 ulasan:

  1. baru je lepas pergi segamat.selamat puasa.

    BalasPadam
  2. sronok la dpt gi sane..ada kdai jual ayam golek..sedap..tahan iman..
    ngee~

    BalasPadam
  3. huuu..ok..rindu rumah..miss all the thing that i've been missed..

    BalasPadam
  4. hehehe...relek along...2 tahun x lama..tup,tap,tup,tap..da blik msia..we wait 4 u:)

    BalasPadam

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...