Jumaat, 21 Ogos 2009

RAMADHAN MENJELANG LAGI..

Assalamualaikum...sperti yg kita tahu(ish,cam wat karangan la plak)..Ramadhan yg mulia akan menjelang tiba..hmm..bila tiba masa nie,mst ramai yg x sbar nk meraikan ramadhan..ye laa..byk aktiviti yg leh kita wat beramai2..jalinkan ukhwah..dlam byk2 aktiviti,aq pling x sbar nk tunggu sembahyang terawih..best..kalau kat asrama dulu lg laa..hehehe..masa buka puasa reramai pn seronok,uuuu...mk balik asrama!!!!nk jual makanan mcm ddulu!!nk!nk!MySpacehuuu..sdh pulak bila kenang masa lampau..eh,apsal tukar tajuk lak nie?ish,ish...
ok,sambung blik..apa td??hmm..ha,tue la,puasa kat asrama,tp,tahun nie,bbdk yg dok hostel leh laa puasa raikan 1st puasa kat rumah sbb terus cuti skolah..tp..wat kkawan yg dok matrikulasi tue,korang x blik kan??hehehe..xpe,xpe,jgn sdih..bese la tue,utk mncapai kjayaan mesti ada pngorbanan,right?so,keep going,frens!!
MySpace
wooo...jgn lupe utk adik2 yg amik exam UPSR,kan amik masa puasa kan,trial SPM n STPM pn masa Ramadhan..jgn anggap ianya satu bebanan
MySpace,sbnarnya ianya satu rahmat..bulan Ramadhan bulan rahmat dan keberkatan..so,it the time to achieve the success!!MySpace
hmm...Ramadhan,Ramadhan...mst ramai yg dah tanam azam apa nk dicapai Ramadhan tahun nie..x ksh la apa2 pn,yg pnting kte kene berusaha utk capai azam tue..InsyaAllah...
hehehe...ok,cuti skolah dah bermula..so,cam bese keje sk pn leh than(tp,utk BUDAK MATRIK,diorang sebut ASSIGNMENT!!,hrap dia baca..).mcm ddulu,keje sk kitorang wat yg leh wat je,yg xleh wat kitorang tinggal dulu,ble blik asrama bru la bermulanya sesi 'copy mengopy' hehehehe
dan..sumenyer berjalan lancar..ha!jgn bagitau cikgu,nnt kitorang akan di..MySpace and kesannya amat menyayat hati..MySpacewuuuuu...tp,tue sume hanya tinggal kenanganMySpace
oh ye,hmm..sbelum nk stop nie,aku nak ajak kita nyanyi sesama lagu nie..lagu nie actually mmg aku minat bila tiba je bulan Ramadhan..sap tau,mah la nyanyi sesama,mst ramai yg tau kan..jom,haiya bina'!!
Harapan Ramadhan

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah...
Dengan rahmatMu oh Tuhanku...
Ku tempuh jua
ANYWAY!!SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YANG MULIA TAHUN INI!!


terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

0 KOMEN TERBAIK!:

Catat Ulasan

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...