Selasa, 20 Oktober 2009

MAKAN,MAKAN...

berlalu la sudah Ramadhan,
sebulan berpuasa,
tiba Syawal kita rayakan,
dengan rasa gembira..
anak muda di rantauan,
semuanya pulang ke desa,
ibu dan ayah keriangan,
bersyukur x terkira...

lalala~salam..................
hmm...semalam aku bru blik dr jamuan Aidilfitri kat sekolah,petangnyer family aku djemput lg ke jamuan Aidilfitri kat sekolah ayah plak...alamak,camne nie!MySpacedah kenyang tp orang dh jmput,x baik kalo x penuhi undangan diorang...so, kami pn pegi jgak laa..kat sana,xyah cakap la brape punya banyak nyer makanan,tp aku pandang sblah mata je..ye la,dah kenyang,wat pe nk makan lg..
kan Rasulullah dah pesan,
makan apabila lapar,berhenti sebelum kenyang..so,aku just duduk n senyum..MySpacehuhuhu....

selagi bulan Syawal x abis,jamuan or rumah terbuka sentiasa ada kat tempat aku,kkdang rasa malas sgt nk gi,tp blle pikir orang jmput,gi jgak laa..ziarah mngeratkan ukhwah..masa jamuan hari raya kat sekolah,leh tahan laa meriahnyer..byak sgt xtiviti..kelas kitorang menang pertandingan BUSANA MUSLIM..hehehe...

pemenangnya..ATAN(FAKHRAN)!!
hehehe....

jom tgk skit suasana jamuan hari raya smk selancar..huhuhu,pic aku xleh amik bbyak coz ada masalah teknikal,MySpacemaybe lpas nie aku akan try tmbah pic..sori.....
farah,ika,n syakila..


syarifah murni.......


nie la kwan sebelah aku dlm klas,fatimah..

gadis aidilfitri..
jannah,fana,anisya,ila,tika,linda,n,mira..


kwan sekelas gak,solihen n mizwa..


kat surau..
fana,farah,ika,tikah,n ila..


at last,dpat gak pic 1 klas..
gud luck,everyone!!!

and nie plak pic masa jamuan progen kat hotel villa,segamat...


dia lg....hehehe


kurangkan kontroversi,tingkatkan prestasi,ok,layan...
pic nie ssaje je,hrap jgn amik serius k..


so,lbih kurang cmtue la suasana jamuan Aidilfitri..sori laa coz aku x dpt nk gmbarkan cmne suasana sbenar jamuan tue,tp yang pastinyer lbih kurang sama je ngan jamuan kat tmpat len..
diharapkan Aidilfitri tahun hadapan mmberi lebih byak
kenangan n manfaatnya buat kita semua..InsyaAllah..........

MySpace

terima kasih daun keladi,kalau suka,klik like bawah ni:)

0 KOMEN TERBAIK!:

Catat Ulasan

terima kasih sudi komen..anda memang terbaik!:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...